|

Şehitlerin ismi yardımlarla yaşatılıyor

Erzurum'da şehit yakınları ve gaziler, 2019 yılından beri her Ramazan ayında şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

04:00 - 3/04/2024 Çarşamba
Güncelleme: 00:53 - 3/04/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Erzurum Şube Başkanlığı, her yıl Ramazan ayında yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor. Hayırseverler, şehit aileleri ve gaziler tarafından toplanan paralarla alınan kumanyalar, vakıf binasında koliye yerleştirildikten sonra üzerine şehitlerin isimleri yazılıyor. "İftar şehidimizden, Fatiha sizden" notu da düşülen yardım kolileri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

ŞEHİDİMİZİ UNUTMADIK

TÜGŞAV Erzurum Şube Başkanı Rıza Demir, vakıf olarak Ramazan ayında şehitlerin adının yer aldığı kolilerle 2019'dan beri yardım dağıttıklarını söyledi. Şehit ailelerinin de destekleriyle yardımların gerçekleştiğini ifade eden Demir, şöyle konuştu: "Dağıtırken yardım götürdüğümüz ailelerimize de 'iftar şehidimizden' diye söylüyoruz. Yardım götürdüğümüz aileler şehidimizin isimlerini duyduklarında hüzünleniyorlar. Maksat burada şehidin emanetine sahip çıkmak. Biz bu programla şehidimizi, şehit ailelerimizi unutmadığımızı hissettirmeye çalışıyoruz. Şehidimizin emaneti başımızın tacıdır."

BİR YANDA ACI BİR YANDA MUTLULUK

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da şehit olan sivillerden Oğuzhan Yaşar'ın ağabeyi Kadir Yaşar ise kardeşinin isminin yazılı olduğu kolileri hazırlarken gururlandığını anlattı. Yaşar, "Her Ramazan derneğimiz ile şehitlerimiz adına koliler hazırlıyoruz. Dar gelirli ailelere dağıtıyoruz. Biz de elimizden geldiğince, karınca kararınca hem başkanımıza hem vakfımıza yardımcı oluyoruz. Ailelerimizi bir nebze sevindiriyorsak bizi mutlu ediyor. Bu şerefe nail olmuş ailelere olarak bizi duygulandırıyor ve onurlandırıyor. Bir yanda mutluluk, bir yandan acı, bir yandan burukluk var" dedi.



#Aktüel
#Ramazan
#Hayat
1 ay önce