|

Osmanlı revakları yeniden Kabe'de

Geçtiğimiz yıllarda Kabe çevresinde başlayan genişleme projesi kapsamında yerlerinden sökülen Osmanlı revakları, tekrar yerleştirildi. Suud medyasında yer alan haberlere göre, Osmanlı revakların büyük bir titizlikle korunduğu ve yerlerine yerleştirilirken de çok hassas davranıldığı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
19:51 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 20:43 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Suudi Arabistan'ın geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'in talimatıyla başlatılan Kâbe'yi genişletme projesi kapsamında yıkılan Osmanlı revakları tekrar yerleştirildi. Suud merkezli yayın yapan el-Okaz gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz yıllarda sökülen Osmanlı revakları, büyük bir özen ve titizlikle korundu ve bugünlerde de aynı hassasiyetle yerleştirildi.



"Revaklar özenle ve titizlikle korundu"


Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi Genel İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Osmanlı revakları geçtiğimiz yıllarda başlayan Kabe'nin alanını genişletme projesi kapsamında yerlerinden sökülmüştü. Tavaf alanında yapılan genişletme çalışmaları tamamlanırken, Osmanlı döneminde Kabe'ye hediye edilen revaklar tekrar yerlerine yerleştirildi.


Erdoğan devreye girmişti


Suudi Arabistan hükümetinin 4 yıl önce başlattığı Kabe'yi genişletme projesi kapsamında Osmanlı revaklarını sökmesi başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasının tepkisini toplamıştı. O dönem Başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili Suudlu yetkililerle görüşmüş ve onlardan Osmanlı emaneti revakların tekrar Kabe'ye yerleştirilmesinin sözünü almıştı.




20 yıl süreceği düşünülen proje sonrası Kabe alanı bu şekilde olacak;









#suud
#suudlu yetkililer
#suud osmanlı revakları
9 yıl önce
default-profile-img