|

Trump'ın CIA Başkanı'ndan tepki çeken tweet!

ABD Başkanı Trump'ın, CIA direktörlüğüne getirdiği Pompeo'nun, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında attığı tweet tepki çekmişti. Pompeo, halkın gösterdiği iradeyi hiçe sayarak, 'İran ve Türkiye'nin 'totaliter İslamcı diktatör' olduğunu savundu.

Yeni Şafak
11:13 - 19/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:58 - 19/11/2016 Cumartesi
Diğer
Donald Trump'ın CIA Direktörlüğü için teklif götürdüğü isim Mike Pompeo ve ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump.
Donald Trump'ın CIA Direktörlüğü için teklif götürdüğü isim Mike Pompeo ve ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump.

ABD Başkanı Trump'ın, kabinesi şekillenmeye başladı. Trump'ın kritik görevlere getirdiği kişiler arasında dikkat çeken isimler yer alırken, CIA direktörlüğüne atadığı Mike Pompeo, 15 Temmuz'un ardından Türkiye'yle ilgili tepki çeken bir tweet atmıştı.



ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın, Amerikan istihbarat teşkilatı CIA'in başına getirdiği ismin, Türkiye'deki 15Temmuz darbe girişiminin ardından çok konuşulacak bir tweet attığı ortaya çıktı.



Trump'ın CIA Direktörlüğü teklifini kabul eden Temsilciler Meclisi üyesi Mike Pompeo, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra tweet atarak Türk halkını ve hükümetini öven İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e şu cevabı vermiş:






Pompeo skandal tweetinde şu ifadeleri kullanmıştı: "İran da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kadar demokratik... Her ikisi de İslamcı totaliter bir diktatörlük."



Pompeo'nun bu tweet'i atarken, mesajına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabını da etiketledi.



  • Eski bir ordu mensubu olan ve Cumhuriyetçi Parti'den üç dönem Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde görev yapan Pompeo, Libya'nın Bingazi kentindeki ABD Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma sırasında aldığı görevle Demokrat Parti'nin adayı Clinton'a yönelik sert eleştirilerinden sonra partisinde yükselmişti.












#CIA
#Donald Trump
#Mike Pompeo
7 yıl önce