Bursa'da Humeyni'nin sürgün yıllarında kaldığı ev satışa çıktı: Fiyatı dikkat çekiyor

20:38, 13/03/2026, Cuma
Diğer
Bursa'da Humeyni'nin sürgün yıllarında kaldığı ev satışa çıktı: Fiyatı dikkat çekiyor
Humeyni’nin Bursa’da kaldığı ev satışa çıktı.

İran İslam Devrimi’nin lideri merhum Ayetullah Ruhullah Humeyni’nin Türkiye’de sürgün yıllarında bir süre yaşadığı Bursa’daki tarihi ev satışa çıkarıldı. Yıldırım ilçesinde bulunan ve manevi değeriyle bilinen konut için 45 milyon TL fiyat isteniyor.

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nde bulunan ve İran’ın eski dini lideri merhum Ayetullah Ruhullah Humeyni’nin 1964 yılında Türkiye’ye sürgün edildiği dönemde bir süre ikamet ettiği bilinen tarihi konut, 45 milyon lira fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Geçmişte farklı fiyatlarla ilanlara konu olan mülkün son satış bedelinin 45 milyon lira olarak belirlenmesi dikkat çekti. Önce 41 milyon 500 bin TL'den satışa çıkan mülkün fiyatı bir süre önce daha düşük seviyelere çekilmişti; ancak yeni dönemde ilanlarda 45 milyon TL fiyat etiketiyle yeniden yer buldu.

Toplam 754 metrekare arsa üzerine kurulu olan konut; 3 katlı yapısı, geniş bahçesi ve kapalı garajı bulunan müstakil bir ev olarak öne çıkıyor. Tarihi özelliği nedeniyle zaman zaman gündeme gelen yapı, Bursa’daki dikkat çeken konutlar arasında yer alıyor.

HUMEYNİ’NİN TÜRKİYE SÜRGÜNÜ

İran’da 1962–1963 yıllarında Şah rejimine karşı başlattığı muhalefet nedeniyle tutuklanan Ayetullah Ruhullah Humeyni, bir yıl süren hapis cezasının ardından 4 Kasım 1964’te Türkiye’ye sürgün edildi. Önce Ankara’ya getirilen Humeyni, kısa süre sonra Bursa’ya gönderildi.

Humeyni, Bursa’da kaldığı yaklaşık 11 aylık süre boyunca Çekirge ve Setbaşı semtlerinde bulunan iki farklı evde yaşamını sürdürdü. Bu dönem, ilerleyen yıllarda İran’da gerçekleşecek İslam Devrimi’ne giden sürecin önemli aşamalarından biri olarak değerlendiriliyor.

İran’da 37 yıllık sessizlik bozuluyor: Yeni lideri uzmanlar seçecek
Dünya
İran’da 37 yıllık sessizlik bozuluyor: Yeni lideri uzmanlar seçecek
Şii dünyası yasta: Meşhed'de intikam bayrağı asıldı
Gündem
Şii dünyası yasta: Meşhed'de intikam bayrağı asıldı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026