|

Çikolata devinden 35 milyon TL''lik yatırım

Türkiye''nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Barry Callebaut çikolata ham madde üretim fabrikasına kavuştu. İsviçre çikolata devi Barry Callebaut''dan Eskişehir''e 35 milyon TL''lik yatırım yaptı.

Cihan
00:00 - 2/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:56 - 2/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Çikolata devinden 35 milyon TL''lik yatırım
Çikolata devinden 35 milyon TL''lik yatırım

Yüksek kaliteli kakao ve çikolata üretiminde dünya lideri olan İsviçre merkezli Barry Callebaut, Ekim 2012'de yatırımını duyurduğu, Türkiye'deki ilk çikolata fabrikasının resmi açılışını yaptı. Eskişehir'de açılan son teknoloji ile donatılmış tesislerde, ilk aşamada yılda 14 bin ton çikolata üretilecek. Üretim tesisine yapılan toplam yatırım tutarının 35 milyon TL olduğu açıklandı.Barry Callebaut tüm EEMEA bölgesindeki operasyonlarına (Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Türkiye merkezinden yeni bir köprü oluşturuyor.

Önemli bir adım
oldu

Fabrikanın açılışına, Belçika, Fransa ve Gana'nın Türkiye büyükelçileri ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Halil Çankaya ve davetliler katıldı. Barry Callebaut CEO''su Juergen B. Steinemann, Türkiye''deki ilk ve EEMEA bölgesindeki ikinci çikolata fabrikasını açıyor olmaktan dolayı büyük bir heyecan duyduklarını söyledi. Steinemann, "Türkiye''deki bu yeni yatırımımız, hızla büyüyen çikolata pazarlarındaki genişleme stratejimize yönelik atılmış önemli adımlardan biridir. Eskişehir üretim tesisimizin, hızla büyümekte olan Türkiye ve komşu pazarlardaki, ileriye yönelik hedeflerimiz açısından daha güçlü bir konuma gelmemizde yardımcı olacağını düşünüyoruz'' dedi.

Türkiye dünyada en hızlı büyüyen 5. pazar

Barry Callebaut EEMEA Başkanı Filip De Reymaeker ise Türkiye'nin, dünyada en hızlı büyüyen çikolata pazarları arasında beşinci sırada bulunduğunu kaydetti. Yüksek kaliteli çikolata üretimi, teknik hizmetler ve yeniliklere olan talebin hızla artış gösterdiği bu pazarın, kendileri için önemli bir büyüme potansiyeli oluşturduğunu dile getiren Reymaeker, "Eskişehir''in merkezi konumunun, hammadde kaynaklarına çok daha yakın olması ve fabrikamızın, hizmet vermeyi arzuladığımız müşterilerimize 400 kilometrelik bir alan içerisinde bulunması nedeniyle büyük avantaj sağlayacağı inancındayız.'' diye konuştu.


11 yıl önce