|

Haluk Bayraktar'tan TEKNOFEST üzerinden kendisini hedef gösteren BirGün'e: Her yıl aynı yalan

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kendisi hakkında asılsız ithamda bulundukları iddiasıyla BirGün gazetesine dava açacağını açıkladı. Bayraktar, "Her yıl aynı yalan aynı iftira. 35 teknoloji yarışması, 2 yürütücü, 72 paydaş kurum ile 200 bin yarışmacının başvurduğu dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu TEKNOFEST'e atılan bu iftiraları Milli Teknoloji Hamlesi'ne gönül verenler için yargıya taşıyacağım" dedi.

20:37 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Haluk Bayraktar
Haluk Bayraktar

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği insansız hava araçlarının mimarı BAYKAR'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kendisi ve kardeşi Selçuk Bayraktar hakkında çeşitli ithamlarda bulunan BirGün gazetesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sert tepki gösterdi.

"Her yıl aynı yalan aynı iftira"

Gazetede yer alan,
"TÜBİTAK, Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar'ın vakfının düzenlediği TEKNOFEST için bu yıl da 7,6 milyon TL harcadı. Haluk Bayraktar aynı zamanda TÜBİTAK yöneticisi"
ifadelerinin yer aldığı haberin yalan olduğunu vurgulayan Bayraktar,
"Her yıl aynı yalan aynı iftira"
diyerek konuyu mahkemeye taşıyacağını ifade etti.

BirGün'ün iddiaları yargıya taşınacak

Bayraktar paylaşımında,
"35 teknoloji yarışması, 2 yürütücü, 72 paydaş kurum ile 200 bin yarışmacının başvurduğu dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu TEKNOFEST'e atılan bu iftiraları Milli Teknoloji Hamlesi'ne gönül verenler için yargıya taşıyacağım"
ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin bir açıklama da T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Vakfı'ndan yapıldı:





#Haluk Bayraktar
#TEKNOFEST
#BirGün gazetesi
#BAYKAR
#TÜBİTAK
3 yıl önce