|

Bağışıklık dostu yiyecekler tüketin

Vücuda giren hastalık yapıcı mikroplarla savaşan bağışıklık sistemini diri tutmak gerekiyor.Bağışıklığın zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf düşebildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle mevsim geçişleri ve sonbaharda bağışıklığı güçlendirmek gerektiğini söyledi. ..

Aybike Eroğlu
00:00 - 19/09/2021 Pazar
Güncelleme: 07:04 - 19/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Vücuda giren hastalık yapıcı mikroplarla savaşan bağışıklık sistemini diri tutmak gerekiyor.Bağışıklığın zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf düşebildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle mevsim geçişleri ve sonbaharda bağışıklığı güçlendirmek gerektiğini söyledi. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Örnek, “Yaşam tarzının sağlıklı bir şekilde yapılandırılması için ilk olarak şeker ve şeker eklenen gıdalardan, hamurişi, kızartma, katkı maddesi içeren hazır yiyecekler ve işlenmiş etlerden uzak durmak gerekiyor. İlk temel kural ise dört besin grubundan yeterli derecede beslenmek.


  • Bunlar süt ve süt ürünleri, et grubu, sebze/meyve grubu ve tahıllar. Bu gruplar enfeksiyonla baş etme konusunda çok yarar sağlıyor. Soğan, sarımsak, lahanagiller, turpgiller, brokoli, nar, portakal, avokado başta olmak üzere tüm sebze ve meyvelere beslenme programında yer verilmeli. Sebze ve meyveler bağırsaklarımızdaki yararlı bakteriler olan probiyotiklerin çoğalmasın sağlıyor. Böylece savunma sistemimize ekstra güç katıyor. Probiyotik sayısını arttırmak için yoğurt, kefir, turşu, gibi fermente ürünler ile doktor ve diyetisyen önerisi ile prebiyotik takviyeler de kullanabiliriz” diye konuştu.
#Tuba Örnek
3 yıl önce