|

Klimaya dikkat

Uzmanlar, sıcakların etkisiyle artan klima kullanımına karşı uyarıyor. Dr. Zekai Tarım, “Aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalmak solunum yollarıyla akciğerde enfeksiyon gelişmesine neden oluyor. İdeal sıcaklık 21-23 derecedir” dedi.

Aybike Eroğlu
00:00 - 8/08/2021 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 8/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Sıcak havaların etkisiyle klima kullanımı arttı. Son günlerde klima kaynaklı hastalıklarda artış yaşandığına dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım
“Aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalınması ve vücut direncinin düşmesi, kolaylıkla üst ve alt solunum yolları ile akciğerde enfeksiyon gelişimine zemin hazırlıyor. Belirtiler Kovid-19 benzerliği nedeniyle sıkıntı yaratıyor”
dedi.

  • Klimanın ortama toz yaydığını da hatırlatan Dr. Tarım, “Bu durum astım krizlerinin ortaya çıkmasına ve şiddetli kuru öksürüklere neden olabiliyor.
    Klimaların üflediği soğuk havaya direkt maruz kalmak, yüzdeki sinir kılıfını etkileyerek ödem ve yüz felci yapabiliyor, kas ağrılarına, kas tutulmalarına neden olabiliyor. İdeal sıcaklık 21-23 derecedir, ayrıca ortamların ideal nem dengesi yüzde 40-60 olmalı.
    Bulunduğunuz ortamda nemi sağlamak için 1 bardak su bulundurulabilirsiniz” şeklinde konuştu.
#Zekai Tarım
#Kovid-19
3 yıl önce