İsrail ordusu patlayıcının infilak etmesini bahane edip Gazze'ye saldırdı

00:27, 22/09/2026, Salı
AA
İsrail ordusu patlayıcının infilak etmesini bahane edip Gazze'ye saldırdı
Foto Arşiv

İsrail ordusu, Sarı Hat bölgesinde bir iş makinesinin ne zaman yerleştirildiği belirsiz bir patlayıcıya çarpmasını bahane ederek Gazze'ye yeni hava saldırıları düzenledi. Ateşkesten bu yana can kaybı 1394'e yükseldi.

İsrail ordusu, araçlarından birinin Gazze'de ateşkesten önce mi sonra mı yerleştirildiği bilinmeyen bir patlayıcıya çarptığı bahanesiyle Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'de İsrail ordusunun işgal altında tuttuğu Sarı Hat'ın içinde bir iş makinesinin patlayıcının üzerinden geçtiği, olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

"Hamas'ın ateşkes anlaşmasını açıkça ihlal ettiğini" öne süren İsrail ordusunun, buna karşılık Gazze'de "Hamas'ın kullandığı altyapıya" saldırılar düzenlediği vurgulandı.

İsrail'de çıkan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde ise İsrail ordusunun infilak eden patlayıcının ateşkes yürürlüğe girmeden önce mi sonra mı yerleştirildiğini belirleyemediği aktarıldı.

Patlayıcının D9 tipi bir buldozerin üstünden geçmesinin ardından infilak ettiği belirtildi.

Öte yandan Hamas'tan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

"Sarı Hat", Gazze'nin doğusunda İsrail ordusunun işgali altında bulunan bölgeler ile batısında Filistinlilerin bulunmasına izin verilen alanları birbirinden ayıran sınır olarak biliniyor.

İsrail, Gazze'de ateşkesi ihlal etmeyi sürdürerek sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef alıyor, yıkım faaliyetlerini sürdürüyor ve "Sarı Hat"ı kademeli olarak batıya doğru genişletiyor.

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025'ten bu yana İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 1394 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 839'u da yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye Ekim 2023'te başlattığı saldırlarda yaklaşık 74 bin Filistinli yaşamını yitirdi, neredeyse 175 bin kişi de yaralandı.


İşgalcilere 'futbol' tokadı: İrlanda Teknik Direktörü Hallgrímsson'un 'soykırım' sözleri İsrail'i çıldırttı
Dünya
İşgalcilere 'futbol' tokadı: İrlanda Teknik Direktörü Hallgrímsson'un 'soykırım' sözleri İsrail'i çıldırttı
İsrail Gazze'de sivillere ve çadırlara ateş açtı: Bir çocuk ile bir kadın hayatını kaybetti
Dünya
İsrail Gazze'de sivillere ve çadırlara ateş açtı: Bir çocuk ile bir kadın hayatını kaybetti
Husi yetkiliye 'İsrail'i vurmayı neden bıraktınız?' sorusu: Onlar da Gazze'yi vurmayı bıraktı
Dünya
Husi yetkiliye 'İsrail'i vurmayı neden bıraktınız?' sorusu: Onlar da Gazze'yi vurmayı bıraktı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026