|

Biz bize yeteriz

Başkan Erdoğan, ABD’li danışma şirketi McKinsey üzerinden başlatılan tartışmaya son noktayı koydu. Türkiye’nin ‘cendereye’ sokulmak istendiğini belirten Erdoğan, “Biz bu oyuna gelmeyiz. IMF’ye borcu sıfırladık. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye’ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir. Bakan arkadaşlarıma söyledim, ‘Bunlardan fikrî danışmanlık bile almayacaksınız’ dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz” dedi.

Zywiec
04:02 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 06:42 - 7/10/2018 Pazar
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti, Kızılcahamam’da ‘Tevazu, samimiyet, gayret” temasıyla kampta buluştu. 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Erdoğan gündeme dair önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan özetle şunları söyledi: “Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarına maruz kalmasına rağmen 2 ayı bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık. Seçimlerin hemen ardından zaten kolları sıvamış, ekonomik reformlar için hazırlıklara başlamıştık. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir. Bu işin tedavi yollarını da biliyoruz.

FIRSATÇILARA GEREKEN YAPTIRIMLARI UYGULAYACAĞIZ

Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. 2 aydan sonra yeniden bir toparlama ve yükseliş dönemine girdiğimizi görüyorum. Bazıları krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı birbirine karıştırıyor. Bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Serbest piyasa kuralları içinde bu fırsatçılarla mücadele edip kendilerine gereken yaptırımları uygulayacağız. Ekonomi reçetemizde üretim, tasarım, teknolojiyi geliştirmek, ihracat, istihdam vardır.

KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ

Ülkemizi kendi reçetelerimizle, çözümlerimizle, programlarımızla hedeflerine ulaştıracağız. Her türlü desteğe, katkıya açığız. Bunun bedelini egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar. Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna döndürmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz. AK Parti döneminde ülkemizi diyet borçlarından kurtarana kadar çok mücadeleler ettik. Son günlerde finansal danışmanlık hizmeti alınan bir şirket üzerinden yapılan tartışmalar güya bizi töhmet altında bırakarak aslında örtülü bir şekilde ülkemizi aynı cendereye sokma girişiminden ibarettir. Ama biz bu oyuna gelmeyiz.

KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ

Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Biz göreve geldiğimizde IMF’ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. 2013’te bu borcu sıfırladık. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olmayacağını biliyoruz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye’ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir. Ana muhalefetin başındaki zat şunu da çok iyi bilsin, sınırlarımız içinde bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın okunması konusunda ne kadar kararlıysak bu konuda da aynı hassasiyete sahibiz.

HEPSİNİN BAŞINI EZECEĞİZ

8 şehidimiz oldu, 8 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ama biz şuna inanıyoruz ki bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. 8 şehidimiz mi var, o teröristler bilsinler ki bunu en az 800 teröristle ödeyecekler. Şu anda Cudi, Gabar, Tendürek’te her yerde kaçacak delik arıyorlar ve kaçmaya devam edecekler. O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz. Kandil’de, Sincar’da bitireceğiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü asla yetmeyecektir.

  • Macaristan yolcusu
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Macaristan’a gidecek. Erdoğan, 8-9 Ekim’de Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader’in davetine icabetle bu ülkeye resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Ader ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile bir araya gelecek. Ziyarette Erdoğan’ın, Başbakan Orban ile Gül Baba Türbesi’nin resmi açılışını gerçekleştirmesi, İş Forumu’na katılması ve Galiçya Şehitliği’ni ziyaret etmesi öngörülüyor.


İFTİRA VAGONUNA BİNMEKTEN VAZGEÇEMEDİ

Hadi terör örgütlerinin ve Türkiye düşmanlarının hezeyanlarını anladık. Hepsinin kuyruk acısı var. Ülkemizin yaşadığı sıkıntılara adeta ateşin üzerine benzinle gider gibi yaklaşan ana muhalefet partisine ve onun başındaki malum zata ne diyeceğiz? Biz, bu zatın iftiralarını yüzüne vurmaktan, eline tutuşturulan kâğıt parçalarının belge değil, paçavra olduğunu anlatmaktan yorulduk. Kendisini, Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde belki bin defa rezil kepaze ettik. Ama bu zat aynı iftira vagonuna binmekten vazgeçmedi. Türkiye’de ne kadar terörist, ne kadar provokatör, ne kadar şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından grup konuşmalarında baş tacı ediliyor, övülüyor, destekleniyor. Teröristlerle el ele kol kola yürüyebiliyor.

‘FİKRİ DANIŞMANLIK DA ALMAYACAKSINIZ’

Bu zat ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Buna o fırsatı vermemek için tabii özel sektör bizi ilgilendirmiyor, bakan arkadaşlarıma söyledim, ‘bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız’ dedim. Biz bize yeteriz. Bu zata değil ama bu zatın hezeyanlarıyla aklı karışmış olan varsa izah etmek isterim. Evet, bir dönem Türkiye savunmadan tarıma herşeyini Amerika’ya teslim etmiştir. Türkiye bu felaketi tek parti CHP ve milli şefi İnönü döneminde yaşamıştır.”


KAMPTAN NOTLAR

* Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantı için Kızılcahamam’a gelen katılımcılar, toplantının yapılacağı otele öğleden sonra giriş yaptı.

* ”Tevazu, Samimiyet, Gayret ile Önce Millet Önce Memleket” temasıyla düzenlenen toplantı dolayısıyla

otel çevresinde güvenlik kontrol noktaları oluşturulurdu.

* Güvenlik tedbirleri kapsamında, otele giren araçlar ve katılımcılar kayıt altına alındı.

* Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı açılış konuşmasıyla başlaması planlanan toplantıyı takip edecek çok sayıda gazeteci için de otel önünde basın merkezi oluşturuldu.

* Toplantının basına kapalı olan bölümlerinde, sunumlar yapıldı. Bu doğrultuda ilk gün açılış konuşması sonrasında genel merkez ve TBMM Grup çalışmalarına ilişkin Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Mehmet Özhaseki ve AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı bilgi verdi.

* İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu güvenlik ve dış politika sunumu yaptı. Toplantının son gününde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomi sunumu gerçekleştirecek.

* AK Parti’nin istişare ve değerlendirme toplantılarının eski merkezi olan Kızılcahamam’da 5 yıl sonra yapılacak ilk toplantı için şehir merkezi ve ana yollar Erdoğan’ın posterleri ve AK Parti bayraklarıyla süslendi.

* “Şehrine hoşgeldin Başkan” ve “Beş yıl geçti aradan, beş asır gibi geldi, bayramın olsun Kızılcahamam Başkan geldi” ifadelerinin yer aldığı pankartlar asıldı


Ev ev dolaşın gönüllere girin

Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adaylarına da seslendi. Seçim dönemlerinde zamanın önemli bir bölümünün saha çalışmalarına ayrılması gerektiğini belirten Erdoğan, “Hizmet gerektir ama yeterli değildir. Kapı kapı dolaşacağız. Alacaksın hanımını, beyini yanına, birlikte evleri dolaşacaksın. Gönüllere gireceksin” diye konuştu.


Ortaklığa yakışmaz

Cumhurbaşkanı, Almanya’daki diplomatik temaslarının ardından firari gazeteci Can Dündar’ın da katılacağı basın toplantısına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “Son Almanya seyahatinde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vardı ya, boşluğunu buldu oraya kaçtı. Orada da rahat durmadı. Haber bize gelince, ‘Eğer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız’ dedik. 5 yıl 10 aya mahkum olmuş birini siz bu ülkede barındırıyorsanız bunun stratejik bir ortaklığa yakışan yanı yoktur.”

Bahçeli’ye teşekkür

Erdoğan, konuşmasında ülkesine ve milletine karşı sorumlulukların farkında olan partilere değinerek, bunun için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti. Erdoğan, “Milli ve yerli olma şuurunu yakalamak her yiğidin harcı değil. Bay Kemal’in de böyle bir derdi yok. Cumhur ittifakı da bunun örneğidir. Basit bir seçim ittifakı olarak görenler yanılıyor” ifadelerini kullandı.


Ekonomik kriz yok manipülasyon var

Cumhurbaşkanı, “Ana muhalefetin başındaki zat ‘kriz’ diyor. Türkiye’de bir defa kriz yok. Türkiye’de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun. Ya ne kadar zavallısın. Resmi ziyaret yaptığımız ülkelere ‘bize para verin’ diye yalvarıyormuşuz. Biz para istemedik, istemeyiz. Biz gittiğimiz her yerde yönetimlere ve özel sektöre ülkemizin büyüklüğünü ve fırsatlarını anlatıp, yatırım davetinde bulunuyoruz. Kendilerinin SGK’yı nasıl batırdıklarını o dönemi yaşayan benim milletim çok iyi biliyor” dedi.

HANGİ BULUTLARDA DOLAŞIYORSUN?

Erdoğan, şöyle devam etti: “Son grup konuşmasında önce Kudüs meselesine girdi, sonra hızını alamayıp ‘Erdoğan BM’de Filistin’le ilgili tek söz etmedi’ diyor. Ben buna nasıl cevap vermeyeyim? Filistin denince akla AK Parti gelir, Gazze denince akla AK Parti gelir. BM’de Filistin’i de Kudüs’ü de anlattık. Biz bunları İstanbul’da da anlatıp, onu BM Genel Kurulu’na getiren biz değil miyiz? Sen hangi bulutlarda dolaşıyorsun?

İTTİFAK GÖNÜLLERDE DEVAM EDECEK

Cumhur ittifakının yerel seçimlerde listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum. Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandık ittifakı gözüyle bakmadık.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Bütün Güneydoğu’yu malum partinin belediyeleri delik deşik etti mi? Çukurlarla kanallarla her tarafı açtı mı? Aynı uygulamayı Münbiç’in çevresinde yapıyorlar. Kim? PKK/YPG. Fırsat vermeyeceğiz. İlk hedefimiz bu vatan topraklarını ihanet içinde olanlara teslim etmeyeceğiz.”

#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Dolar
6 yıl önce