|

Düşük maliyet sağlıktan edebilir

Merdiven altı botoks ve dolgu malzemeleri tehlike saçıyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel cilt yenileme amacıyla kullanılan malzemelerin saklama koşulları başta olmak üzere gereken standartları sağlamadığına işaret etti.

Aybike Eroğlu
Aybike Eroğlu
00:00 - 6/06/2021 Pazar
Güncelleme: 06:35 - 6/06/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Merdiven altı botoks ve dolgu malzemeleri tehlike saçıyor. Cilt yenileme amacıyla kullanılan malzemelerin saklama koşulları başta olmak üzere gereken standartları sağlamadığına işaret eden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, “Güzel olacağım derken sağlığınızdan olmayın” dedi.

  • Sahte ürünlerin doku kaybı, biçimsel bozukluk, körlük gibi olumsuz sonuçlara yol açtığını kaydeden Yücel, “Bu uygulamalar yüzünden yaşamını yitiren insanlar var. Sahte ürünlerin içeriği bilinmiyor. Dolayısıyla bu ürünlerle yapılan uygulama sonrası müdahale de zorlaşıyor. Estetik işlemlerde kullanılacak malzemelerin standardı ve fiyatı da belli. Ortalama fiyatın çok altında maliyetle yapıldığı iddia edilen işlemlerden uzak durulmalı” dedi.
#Estetik
#Botoks
#Dolgu
3 yıl önce
default-profile-img