|

Mansur Yavaş işçi kıyımı yapacak!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Vekili Ünal, Mansur Yavaş ve ekibinin, işçi çıkarmak için uzun süredir listeler yaptıkları yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Haber Merkezi
02:00 - 27/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:35 - 27/05/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Mansur Yavaş
Mansur Yavaş

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Vekili Fatih Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın, kaynak bulamazsa işçi çıkarılabileceği açıklamasına sert tepki gösterdi. Yeni Şafak’a değerlendirmelerde bulunan Ünal, şunları söyledi:

KORONAVİRÜS İŞİN BAHANESİ

(Yavaş’ın işçi çıkabiliriz açıklaması) Yavaş ve ekibinin, işçi çıkarmak için uzun süredir listeler yaptıkları ile ilgili bilgiler alıyorduk. Kamuoyunun ve halkın tepkisini çekmemek için de fırsat kolluyorlardı. Bütçe darlığı ve koronavirüs süreci işin sadece bahanesi. Geçen günlerde belediyeye bağlı Halk Ekmek’ten 19 kişiyi ücretsiz izne ayırdılar .Halk Ekmek 24 saat ekmek üretiyor. Bu süreçte en çok çalışan ve kazanan kurumlar fırınlar. Buna rağmen belli bazı işçileri izne gönderdiler. Samimi olmadıklarını buradan anlayabiliriz. Koronavirüs işin kılıfı aslında.

SAMİMİ İSEN İŞÇİNİ MAĞDUR ETME

(Yavaş’ın Ankara Tek Yürek kampanyasını ima ederek) Bir de Mansur Yavaş bu dönemde hayırsever mesajları ile çok gündeme geldi. Bu konuda samimi ise ilk önce işçilerini mağdur etmemeli. Emekçinin ekmeği ile oynamamalı.

100 MİLYONA ONAY VERİLDİ

(Koronavirüs mücadelesi nedeniyle ihalelerin ertelenmesi) Ama bir yandan da bakıyorsunuz yaptığı tüm yardım kampanyalarında (su ver, bilet ver, iftar ver) halktan destek istiyor. Yavaş ne oldu sadece bir ihaleden 812 milyon tasarruf ettik diyen siz değil miydiniz? Madem bu kadar israfı önlediniz, tasarruf yaptınız elinizdeki parayı kullanın. Ankara’nın bekleyen bir sürü öncelikli işi var. Ertelemek çözüm değil. Ertelenen her iş, yapılmayan her hizmet Ankaralıların hayatını zorlaştırıyor. Duygusal mesajlar yazarak bir yere varamayız. Doğru bir planlama yapılmalı. Olağanüstü meclis toplantımızda Cumhur İttifakı olarak Ankaralı esnafa ve dar gelirliye yardım edilmesi için 100 milyon liralık krediye de onay verdik.

14 AYLIK DÖNEM KAYIP DÖNEM

(Bir yıllık dönemi) CHP belediyeciliğinde 1 yılda biz 4 şey gördük. Önceki dönemi kötüleme, yaptığı en ufak işin dahi reklamını yapma, bol bol algı ve borçlanma talepleri. Sayın Yavaş göreve geleli yaklaşık 14 ay oldu hiçbir park yapıldı mı? Ankara’nın trafiğini rahatlatacak alternatif yol yapıldı mı? Ankara’nın alt yapısını geliştirmek adına bir proje yapıldı mı? Biz bunları kendisine söylediğimizde “Çalışamıyorum, çünkü bana borçlanma yetkisi vermediniz” diyor. Belediye imkânlarına ne oldu? Ettiğiniz tasarruflara ne oldu? Bakın burada ilginç olan Belediye Meclisinden geçen kararların yüzde 95’i oy birliği ile geçmiş. Cumhur İttifakı olarak biz Ankaralının hayrına ve yararına olacak her şeye varız, demişiz ama ne yazık ki 14 aylık dönem Ankara halkı için kayıp bir dönem.

KORONA SÜRECİNDE KAYNAK SAĞLANDI

(CHP’li belediyelerin Türkiye Belediyeler Birliğine kaynak için mektup göndermeleri) Koronavirüs sürecinde zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerden, 3 milyar liraya denk gelen 3 aylık kesinti yapılmayacağını açıkladı. Aslında böylece belediyelere, koronavirüsle mücadelesi kapsamında kaynak sağlanmış oluyor.

KAYNAK DEĞİL YÖNETİMSEL SIKINTI

(Kaynak aktarımında bir farklılık var mı?) Belediyelere para aktarımı konusunda herhangi bir ayrım söz konusu değil. Eğer belediye başkanıysanız parayı yönetmeyi bileceksiniz. Burada aslında yönetim zafiyetinin olduğu görülüyor. Sayın Yavaş göreve geldiği 14 ay boyunca ekibini dahi kuramadı. Bazı belediye şirketlerinin genel müdürlerini 2-3 kez daire başkanlıklarını yine aynı şekilde 2-3 kez değiştirdi. Demek ki kaynak olarak değil yönetimsel olarak sıkıntı var.


#Mansur Yavaş
#Ankara
#İşçi
4 yıl önce