|

Karaman Seçim 2018 Karaman Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

Karaman Cumhurbaşkanlığı Seçim 24 Haziran 2018 sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda Karaman ilinde hangi adaylar kaç oy aldı? Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve diğer adayların Karaman ilinde oy oranları kaç oy aldıkları sayfamızda. Karaman Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak Karaman Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında!

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 17:09 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.

"Karaman Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı oy sonuçları Karaman ve ilçelerinde hangi adaylar ne kadar oy aldı? Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve diğer adayların yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Karaman seçmeni hangi adaya ne kadar oy verdi? Karaman Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları büyük bir merakla bekleniyordu. Sandıkların açılıp sonuçların gelmesiyle birlikte Karaman ilinde seçmenlerin ve tüm kesimin merak ettiği, hangi adayın ne kadar oy aldığıydı. Yeni Türkiye'nin Cumhurbaşkanı kim oldu? Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişte ilk Cumhurbaşkanı kim olacak? Karaman ilinde kıyasıya geçen Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının detaylarına Karaman Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları sayfamızdan ulaşabilirsiniz!

Türkiye’nin yönetim sisteminde köklü değişikliklerin yaşanacağı yeni döneme bir hafta kaldı. Pazar günkü seçimlerin ardından devreye girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bakanlık sayısı azaltılarak daha aktif bir yönetim sistemi ile Türkiye’nin yoluna devam etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarındaki konuşmalarında sıkça dikkat çektiği bürokratik hantallığın da önüne geçmesi beklenen yeni dönemde bakanlık sayısının 21’den 14’e düşürüleceği konuşuluyor. Yeni Şafak’ın ulaştığı taslak çalışmaya göre; kapatılacak 7 bakanlık; görev ve sorumlulukları itibariyle en yakın olan diğer bakanlıklarla birleştirilecek.

KAPATILACAK 7 BAKANLIK

Şimdiye kadar çok konuşulan bakanlık birleşmeleriyle ilgili Ankara’da hazırlanan taslak çalışmaya göre; birçok bakanlık tek çatı altında toplatılıyor. Yeni dönemin bakanlık listesi taslak çalışmasına göre; Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı olmayacak.

EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİK EKONOMİDE OLACAK

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kabine listesinde en büyük değişiklik ekonomi alanında olacak. Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı birleştiriliyor. Yeni dönemde ekonomi yönetimi tek elde toplanıyor ve Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı (MEK) olarak formüle ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültür kısmı Milli Eğitim Bakanlığı’na, turizm kısmı ise Maliye Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı (MEK)’e bağlanması öngörülüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın “Gümrük” tarafı MEK’e bağlı olarak Maliye’nin bünyesinde olacak. “Ticaret” kısmı ise birleşim MEK’te olacak.

BU BAKANLIKLARIN ADI DEĞİŞECEK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın adının ise Sanayi ve Bilim Bakanlığı olarak değiştirilmesi teklif ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın adı Şehircilik Bakanlığı olarak kısaltılıyor. Çevre ve su işleri de bakanlık bünyesinde olacak şekilde görev alanı genişletiliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın “Orman” kısmı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na, “Su” işleri ise Şehircilik Bakanlığı’na bağlanacak.

#Karaman Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları
#Karaman Cumhurbaşkanlığı seçim 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim Karaman 24 haziran 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Karaman
#Karaman Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018
6 yıl önce