|

14 yabancı Türkiye'ye çok fazla

Futbolun sınırlamalara girmesinden yana olmadığını belirten Atletico Madrid'de oynayan milli oyuncumuz, “Ama 14 yabancıyı da fazla buluyorum. Kulüplerin maddi güçleri bu kadar büyük bir sayı için yeterli olabilecek mi, bilemiyorum. Umarım bu karar sonrasında kazanan futbolumuz olur" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 20/01/2015 Salı
Güncelleme: 23:00 - 19/01/2015 Pazartesi
Diğer
Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından değiştirilen yabancı kuralına ilişkin, "Mevcut kadroda 14 yabancı oyuncunun olmasını fazla buluyorum" değerlendirmesini yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yayın organı Gençlik Spor Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Arda, iyi bir yerli futbolcunun hiçbir kurala bakmadan her yerde oynayabileceğini belirtirken, iyi yabancı oyuncunun da ülke futbolunda kaliteyi artıracağına inandığını kaydetti. Milli futbolcumuz, yeni kuralla takımların daha dikkatli ve iyi transfer politikası belirleyeceğini anlatarak, "Açıkçası futbolun sınırlamalara girmesinden yana değilim. Yeni kurala göre mevcut kadroda 14 yabancı oyuncunun olmasını fazla buluyorum. Kulüplerin maddi güçleri bu kadar büyük bir sayı için yeterli olabilecek mi, bilemiyorum ama tabii mevcut yabancı sayısının da az olduğunu düşünüyorum. Umarım bu karar sonrasında kazanan futbolumuz olur" ifadelerini kullandı.

ATLETİCO İLE BİRLİKTE BEN DE BÜYÜDÜM

Atletico Madrid'te kalmayı istediğini vurgulayan milli oyuncu, "Kulübün önemli hatıraları arasında artık fotoğrafımın, adımın geçtiğini düşünüyorum. Burada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Atletico Madrid kulübü büyük bir marka. Ben de onların içinde iyi bir marka olduğumu, büyüdüğümü düşünüyorum. Atletico Madridli olmaktan şeref duyuyorum, benim için çok önemli" dedi. Arda Turan, her zaman daha iyisini yapmaya çalıştığını, kendini sürekli geliştiren sporcuları örnek aldığını kaydederek, bu anlamda Michael Jordan ve Roger Federer'i idol olarak gördüğünü kaydetti. Efsanevi futbolcular arasında en çok Maradona ile oynamak istediğini belirten yıldız oyuncu, "Maradona ile oynamak benim için hayal gibi bir şey olurdu" dedi. Arda Turan, antrenörü Diego Simeone ile benzer özellikleri bulunduğunu da belirterek, kazanma arzularının üst seviyede olduğunu ve ülkelerinde örnek insanlar olarak gösterildiğini vurguladı.  

Oyunumuzun hakkını alamadık

EURO 2016 elemelerinde Türkiye'nin şu ana kadar oynadığı maçlarda hakkını alamadığını belirten Arda Turan, şansımızın hala devam ettiğini dile getirdi. Milli futbolcu, "Sonuna kadar bu şansı zorlayacağız. Kaybetmenin, kazanmanın dışında Türk Milli Takımı futbolcusuna yakışan, o milli forma için gereken en iyi mücadeleyi vermektir. Biz de bunun bilincinde olup en iyi mücadeleyi vereceğiz. İnşallah Avrupa Şampiyonası'na gideriz. Hayalimiz amacımız bu yönde" dedi. UEFA'nın düzenlediği 'yılın en iyi 11'i oylamasında ilk 11 futbolcu arasına giremediği için üzgün olmadığını belirten Arda, daha iyi performans gösterip, en iyi 11'e girmeye çalışacağını ifade etti. 


Gurbet zorluyor


“Vazgeçemediğiniz? 

Önce Allah inancım sonra Ailem. 

Özleminiz? 

Ailem ve sokaktaki mahalle maçlarım.

Keşke dediğiniz? 

Çok şükür yok.

Oynamaktan zevk aldığınız? 

Koke.

Hayatınıza dair en çok zorlandığınız? 

Gurbet.”
#Atletico Madrid
#Arda Turan
#Futbol
9 yıl önce