|

Lyon'un golcüsü Fransa'yı sallıyor

Fransız’da bu sezon attığı 27 golle gol krallığı yarışında lider durumda olan Lyon’un 23 yaşındaki golcüsü Alexandre Lacazette, Chelsea’nin radarına takıldı.

Yeni Şafak
14:37 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 11:53 - 8/05/2015 Cuma
IHA

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Lyon, ligin bitimine 3 hafta kala zirve yarışını sürdürüyor. Lider Paris Saint Germain'in 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Lyon, kalan maçlarını kazanarak rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek. Ligin 36. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Caen ile karşılaşacak olan Hubert Fournier'in öğrencileri, sürpriz yaşamak istemiyor.



Lacazette durdurulamıyor

Lyon'un 23 yaşındaki Fransız golcüsü Alexandre Lacazette, bu sezon ligde çıktığı 31 karşılaşmada rakip fileleri 27 kez havalandırmayı başarırken, 7 golünde hazırlayıcısı oldu. Toplam 34 gole katkı sağlayan Lacazette, takımının bu sezon ligde attığı 70 golün yarısına imza atmış oldu. 31 maçın 19'unda gol sevinci yaşamayı başaran yıldız isim, gol attığı 17 karşılaşmada ise takımına 3 puan kazandırdı. 23 yaşındaki golcü oyuncu, bu sezon takımı adına çıktığı 38 resmi maçta 31 gol, 7 asistlik performans sergiledi.



Chelsea'nin takibinde

Ligue 1'de gol krallığını yarışını açık ara önde götüren Alexandre, Avrupa'nın dev kulüplerinin de kıskacına girdi. İngiliz The Sun gazetesi, Chelsea'nin transfer listesine Lacazette'yi de eklediği ve yeni sezonda kadrosuna katmak için çalışmalara başlayacağını belirtti.



Yıldız oyuncunun Lyon ile sözleşmesi 2018 yılında sona erecek.



#chelsea
#Lacazette
#Lyon
9 yıl önce