|

Menejerlere 9 milyon

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Yeni alınanların bonservisi 40 milyon Euro. Menajerlere ise 8.9 milyon Euro ödedik. Futbolculara 85.5 milyon Euro taahhüdümüz var. Toplam maliyet ise vergilerle 66.6 milyon Euro" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:42 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek

Galatasaray'da Eylül ayı olağan divan kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, transfer dönemi hakkında bilgiler verirken, itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Özbek'in, özellikle menajerlere verilen para konusunda yaptığı açıklama gündeme oturdu. G.Saray Başkanı, “Bu sezon 8.9 milyon Euro menajerlik ücreti ödedik. Satılan oyunculardan elde edilen bonservis geliri 18.5 milyon Euro. Dünyada bu rakamlar, çok daha yüksek bir seviyede olmaktadır” dedi. Özbek, “G.Saray futbol seviyesinde en üstte olmak zorunda. Yapılan transferlerin çok uygun olduğunu düşünüyorum. UEFA'nın uyguladığı maç başı ücretler için 65 milyon Euro limit vardı. Bu rakam, o dönem için verilmiş bir rakam. Şu an 31 futbolcumuz var ve vergiler dahil 66.6 milyon Euro ödeme yapıyoruz” diye konuştu. Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Özbek, “Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın getirisi 35-40 milyon Euro. Eleştirenler, bunu görmüyor mu? Fabrika gibi bir takım kurduk. Performansla para getirecek. Bu paradan maaşlar çıkacak. Ödemeler 4 yıla yayılmış şekilde” ifadelerini kullandı.

UEFA İLE YENİ BİR ANLAŞMA İSTİYORUZ

Yeni transferlere ödenecek toplam bonservis bedelinin 40 milyon Euro olduğunu belirten Özbek, "Gönderilen futbolcuların silinen maaş taahhüdü 10 milyon Euro. Futbolculara yapılacak ödemeler konusunda 85.5 milyon Euro taahhüdümüz var" dedi. Özbek, "UEFA'ya mali tabloları anlattık. İkinci bir mali disipline ihtiyacımız olduğu düşüncesiyle bu sezondan başlamak üzere yeni bir anlaşma yapmamız gerektiğini söyledik. 3-4 senelik yeni bir anlaşma istiyoruz" dedi.

RİVA'DAKİ ARSA İÇİN İMZALAR ATILDI

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, Riva'daki arazi için yeni imzalar atılacağının da müjdesini verdi. Riva'daki arazi için dün akşam imza töreni olurken, ihaleyi kazanan Yılmaz İnşaat, arsa satışı karşılığında satış toplam geliri 3 milyar 808 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı yüzde 25 ve arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 952 milyon TL taahhüt etti.

Kulübün borcu 2.5 milyar TL

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi İsmail Sarıkaya, kulübün mali raporları hakkında bilgi verdi. Sarıkaya, 30 Haziran 2017 itibarıyla kulüp ve bağlı ortaklarının toplam borcunun 2 milyar 521 milyon lira, alacaklarının ise 1 milyar 641 milyon lira olduğunu dile getirdi.


Sinan Güler'in transferi unutuldu

Galatasaray'ın Eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında yeni spor salonu için gerekli izinlerin alındığı ve temel atma töreninin yakında yapılacağı belirtilirken, projenin tanıtımı için kullanılan görsellerde Fenerbahçe'ye transfer olan eski sporcuları Sinan Güler'in fotoğraflarının kullanılması dikkat çekti.

  • Aslan'ın şortuna yeni sponsor
  • Galatasaray Futbol Takımı'nın şort sponsorluğu için teknoloji firması Fluo ile anlaşıldı. Türk Telekom Stadı'nda yapılan sponsorluk anlaşmasının imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile MNT Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Alexios Mavrogenis katıldı. Özbek, “Galatasaray, partnerlik ve sponsorluk anlamında da büyük firmalardan en çok talep gören kulüp. Fluo ise Türkiye'de isminden söz ettirmeye başlayan Yunanistan kökenli bir marka. Bu anlaşma şampiyonluk yolunda bize katkı verecek. Anlaşmanın Galatasaray'a uğurlu olacağına inanıyorum. Bu anlaşmanın her iki tarafta hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Fluo ile yaptıkları anlaşmanın 1+1 yıllık olduğunu aktaran Özbek, futbol takımının forma kol sponsorluğu için de bir firmayla görüştülerini aktardı. Dursun Özbek, kadın ve erkek basketbol takımlarının sponsorluğu için de çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.
Gomis'in gözü milli takımda

Ligin ilk 4 haftasında attığı 5 golle Galatasaray'ın sezon başlangıcında yakaladığı performansta büyük pay sahibi olan Fransız oyuncu Bafetimbi Gomis'in en büyük hayalinin Fransa Milli Takımı formasını yeniden giymek olduğu belirtildi. Daha önce ülkesinin formasını 12 kez giyen tecrübeli oyuncunun, milli takım kadrosunda yer alan formsuz Giroud'nun yerine aday kadroya dahil olmayı planladığı kaydedildi. Fransız yıldızın, Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'la yaptığı görüşmede de Kasımpaşa maçıyla beraber gollerine devam edeceğini söylediği ve bu maçı kazanmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade ettiği belirtildi. 32 yaşındaki oyuncunun, idmanlardan sonra ekstra gol çalışmaları yaptığı öğrenildi.


Feghouli’ye 30 dakika

Galatasaray taraftarları, ligde hafta sonunda Kasımpaşa ile yapacakları karşılaşmada yeni transferlerden Sofiane Feghouli'nin sahada yer alıp almayacağını bekliyor. Antalyaspor maçında Feghouli'yi 87.dakikada oyuna süren teknik direktör Igor Tudor'un, bu kez Cezayirli yıldıza en az 25-30 dakika şans vermeyi planladığı belirtildi.Feghouli'nin şu anda en fazla yarım saatlik kondisyona sahip olduğunu düşünen Tudor'un, Cezayirli futbolcuyu kulübede maça başlatacağı belirtildi.



'Taçsız Kral' unutulmadı

G.Saray'ın efsane isimlerinden, 'Taçsız Kral' lakaplı Metin Oktay, ölümünün 26. yılında Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anmaya, Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan, Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Ayhan Akman, Futbol Akademisi'nden sporcular ve Metin Oktay'ın yakınları katıldı. İkinci Başkan Özyalçın, "26 senedir yokluğuyla yaşıyoruz. Takım arkadaşımdı. Kısa bir süre yurt dışında İtalya'da oynadı. Vatan hasretiyle yeniden Galatasaray'a dönmüştü. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğümüzü de yaptı. Efendilik, saygı, centilmenlik gibi yazılı olmayan ritüelleri taşıyordu. Rakip takımlar bile kendisini sever sayardı” dedi. Selçuk İnan ise “Takımı temsilen buradayım. Vefatının 26. yıl dönümünde ruhu şad olsun. Bu bizim acımız... Galatasaray'a geldiğimden bu yana hemen her sene buraya geliyor ve hep aynı duygulara kapılıyorum. Onunla aynı formayı giydiğim için çok gururluyum. Taşıdığı bayrağı biz devam ettirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Dursun Özbek
#gomis
7 yıl önce