|

Seri bozuldu

Yeni transferleriyle sezona müthiş bir başlangıç yapan Galatasaray, Antalyaspor deplasmanında 2 puan bıraktı. Gomis'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan sarı-kırmızılılar, Eto'o'nun golüne engel olamadı. Bu sonucun ardından, 4. hafta sonunda Süper Lig'de puan kaybı yaşamayan takım kalmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Seri bozuldu
​Seri bozuldu

SüperLig’in ilk 3 haftasında 3 galibiyet alarak lige damga vuran Galatasaray, 4. haftada Antalyaspor’a konuk olurken öne geçtiği karşılaşmayı berabere tamamlayarak ilk kez puan kaybetti: 1-1. Önceki maçların aksine karşılaşmaya durgun başlayan sarı-kırmızılılar, maçın başında üst üste kalesinde pozisyon gördü. Maç boyunca baskılı futbolunu bir türlü gösteremeyen sarı-kırmızılılar, 1-0’lık skorunu koruyamazken bir puana razı oldu. 5. dakikada Yekta’nın kullandığı serbest vuruşta kaleciyle karşı karşıya kalan Eto'o'nun şutunu Muslera kornere çeldi. 29’da Celutska’nın sağ kanattan açtığı ortayı ceza sahası içerisinde Maicon Marques tamamlarken, şutunda Muslera’yı geçemedi. 34. dakikada Rodrigues’in sağ kanattan çizgiye inerek açtığı ortayı altı pas üzerinde Gomis tamamlarken, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 41’de Tolga, ceza sahası yayı üzerinde topla buluşurken gelişine gönderdiği şut auta gitti.

59’da Eto’nun ceza sahası dışından gönderdiği şut Muslera’nın kucağında kaldı. 68’de bu kez Diego, uzaklardan şansını denerken, başarılı olamadı. 79’da Emre’nin sağ kanattan açtığı ortayı arka direkte Djourou tamamladı ancak top yan ağlarda kaldı. 82. dakikada Antalyaspor sağ kanattaki korner vuruşunu paslaşarak kullanırken, Maicon içeri gönderdi, Eto'o tamamladı ve maçta beraberliği sağladı: 1-1. 90+2’de Gomis’in ceza sahası dışından şutu rakibe çarparak dışarı çıktı. 90+5’te Selçuk’un ceza sahası çizgisi üzerinden frikik kullanırken, barajı geçemedi. Karşılaşmanın devamında başka gol olmazken, sarı-kırmızılı takım Antalya deplasmanında 1 puan ile döndü.


G.Saray korner kullanmadı

Galatasaray, 2014/15 sezonunun başından beri ilk kez bir lig maçında korner kullanmadı. Buna karşın Antalyaspor ise 10 korner atışı kullandı. Antalyaspor maçında korner kazanamayan Galatasaray, böylece 3 yıl sonra ilk kez bir karşılaşmayı köşe vuruşu kullanamadan tamamladı.

Serdar Aziz korkuttu

G.Saray'ın tecrübeli stoperi Serdar Aziz, 63. dakikada oyundan çıkarken, yerine Denayer oyuna girdi. Ukrayna ile oynanan milli maçta burnu kırılan Serdar Aziz’in kırık sebebiyle havadan ve nemden dolayı nefes alamadığı için sağlık ekibi ve teknik heyetle konuşarak oyundan çıktığı öğrenildi.

Yönetim var, Başkan yok

G.Saray yönetimi, Antalyaspor deplasmanında takımı yalnız bırakmadı. Protokol tribününde sarı-kırmızılı kulüp adına kalabalık bir yönetici grubu yer aldı. Gözler daha önce maça gideceğini açıklayan Bakan Dursun Özbek'i aradı ama statta yoktu.

Yönetim var, Başkan yok

G.Saray'da sakatlığını atlatan Feghouli, ilk kez resmi bir maçta sahaya çıktı. Maça yedek başlayan Cezayirli oyuncu , 88. dakikada Belhanda'nın yerine ouna girdi.


Oyuncular yorgun
döndü

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Antalyaspor beraberliğini değerlendirdi ve "Oynadığımız oyuna göre 1 puan iyi diye düşünüyorum" dedi. Hırvat teknik adam, maçın zorluğuna vurgu yaptı ve "Elinde olsa 5 tane değişiklik yaparsın" açıklamasını yaptı. Oynadıkları oyuna bakıldığı zaman aldıkları bir puanın iyi olduğunu ifade eden Tudor, "Milli takım dönüşleri zor olur. Bu dönüş bizi iyi etkilemedi. İlk baştan itibaren maç zor olacağını belli etti. Bu tip maçlarda elinde olsa 5 tane değişiklik yaparsın. Ana oyuncularımız, bize oyunu oynatan oyuncularımız gününde değildi. Bunun nedeni de milli takım arası. Agresifliği veren oyuncular milli takımdan yorgun döndüler. Bir puanında iyiydi. Antalyaspor deplasmanında kazanmak zor ama bir puan almak iyi” dedi. Puan kayıplarının futbolda olduğunu kaydeden Hırvat teknik adam şöyle konuştu, "Bu tip şeyler futbolda var. Bu maçtan 1 puan aldık. Yapmamız gereken önümüzdeki haftaki maça odaklanmak olacaktır. Buradaki en önemli nokta bence milli takım dönüşleri. Bir çok oyuncumuzu, ana oyuncularımızı, oyunu çevirenleri milli takıma gönderdik. Seyahat yapıyorlar. Bazıları iyi oynuyor, bazıları antrenman yapamıyor. Antalya kendi içinde de zor bir deplasman. Ne olursa olsun, böyle bir maçtan sonraki bir puan kötü değil ve sonraki maça dönmemiz gerekiyor" diye konuştu. Sahaya her zaman en iyi 11’i sürdüğünü sözlerine ekleyen Tudor, “Bu 4 haftadır da böyle oluyor. Şampiyon olmak için 11 oyuncu yeterli olmuyor. Bize 15-16 oyuncu lazım oluyor. O yüzden fazla oyuncuya ihtiyaç oluyor” dedi.


Son dakikaya bırakmamalıyız

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, son dakikaya kadar mücadeleyi elden bırakmamalarını söyledi. Ergün maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Milli takımdan dönen futbolcularda yorgunluk vardı. Bunun mazeret olmaması lazım ama bunlardan dolayı sahada bizi biz yapan özelliklerimizi gösteremedik. Bu şartlarda kaybedebilirdik. Aldığımız 1 puan lig maratonunda bize artı olarak kalacaktır. İlk 3 maçta gösterdiğimiz tempolu arzulu ve istekli ve başarılı oyunumuzu göstermek zorundayız. Bu olmadığı vakit galibiyetten uzaklaşıyoruz. Son dakikaya kadar oyunu bırakmamalıyız. Bizim üzerimize düşen bu hafta iyi hazırlanmak içeride oynayacağımız Kasımpaşa maçına yine aynı arzu ve istekle coşkulu şekilde çıkmak olacaktır. Milli maç arasına kadar 3 maçımız var. Bu arada hem mental hem de fiziksel olarak oyuncularımızın daha az hasarla dönmesini beklemek olacaktır” dedi.

  • Gomis'ten minik taraftara jest
  • G.Saray'ın golcüsü Gomis, maçtan sonra takdir toplayan bir harekete imza attı. Sahaya atlayan bir minik taraftarın polisler tarafından götürüldüğünü gören Fransız yıldız, duruma müdahale ederek, formasını taraftara verdi. Gomis'ten forma almanın mutluluğuyla gözyaşlarına engel olmayan taraftarın görüntüsü sosyal medyada da ilgi çekti. Maç sonunda konuyla ilgili açıklama yapan Gomis, "Onu çok iyi anlıyorum. Umarım bunu bütün hayatı boyunca hatırlar. Bu güzel bir jestti onun için" dedi.

#Galatasaray
#Antalyaspor
#Gomis
#Eto'o
7 yıl önce