|

Saldırıya uğrayan İsmail Aydemir o anları tvnet'e anlattı: Ben onu affederim ama o yumruk şahsımı aştı

Semih Bozkuş
19:00 - 2/01/2024 mardi
Yeni Şafak

Yeni yılın ilk gününün ilk ışıklarıyla birlikte İstanbul'da “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet yürüyüşü” düzenlendi. 250 bin kişinin akın ettiği Galata Köprüsü'nde hem şehitlerimiz anıldı hem de aylardır İsrail tarafından yoğun bombardımana maruz kalan Filistin halkı için tüm dünyaya destek çağrıları yapıldı. Yürüyüş sonrası ise Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, yumruklu saldırıya uğradı. Muhalif kesimin linç kampanyası başlattığı Aydemir, o saldırı anlarını tvnet'e anlattı. Saldırganı affedeceğini, bunu nefis yapmayacağını ifade eden Aydemir, "O yumruğu onun cahilliğine veririm, yutarım vallahi gerçekten yutarım ama o yumruk beni aştı. Benim şahsımı aştı." dedi.

İstanbul'da 2024'ün ilk gününde “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet yürüyüşü” düzenlendi.Yeni günün ilk ışıklarıyla birlikte sabah namazının eda edilmesinin ardından yüz binlerce kişinin akın ettiği Galata Köprüsü'nde hem şehitlerimiz anıldı hem de aylardır İsrail tarafından yoğun bombardımana maruz kalan Filistin halkı için tüm dünyaya destek çağrıları yapıldı.

Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı taşıdığı için saldırıya uğradı

Birlik ve beraberliğin perçinlendiği yürüyüş sonrası ise yaşanan bir olay bu anlamlı yürüyüşe gölge düşürdü.

Yürüyüş sonrası evine dönmek isteyen İsmail Aydemir isimli vatandaş bir saldırganın hedefi oldu.

Ege A., isimli şahıs, üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı, yeşil renkli bayrak açan İsmail Aydemir'e "Sen Arap sevicisin" diyerek yumruk attı.

Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir kanlar içerisinde kaldı.

Yapılan alçak saldırı ve saldırıyı yapan provokatöre toplumun bir çok kesiminden tepki yağarken Aydemir o anları tvnet'e anlattı.

"O yumruk şahsımı aştı"

Saldırganı tanımadığını, şahsi bir meselesi olmadığını da ifade eden Aydemir, "Ben o çocuğu affederim aslında ama nefis yapmam. O yumruğu onun cahilliğine veririm, yutarım vallahi gerçekten yutarım ama o yumruk beni aştı. Benim şahsımı aştı. Ben o çocuğu giderim, hiç belli de etmem ona içime yutkunurum atarım. Yüzüne de gülerim 'tamam' derim, 'eyvallah bizde kalsın o yumruk' derim affederim onu. Vallahi affederim. Ama sen bunu vurdun beni tanımazsın bilmezsin. Benim içimdeki vatan sevgisini biliyor musun sen. yani her eline bir bayrak aldı diye yanlış bir anlayışa mı girmek lazım?" dedi.

#İsmail Aydemir
#Yumruklu Saldırı
#Kelime-i Tevhid
#Bayrak
il y a 5 mois