|

5 gün devamsızlık yapana takdir ve teşekkür belgesi verilecek mi? MEB yönetmelikte değişikliğe gitti

Milyonlarca öğrenci yarıyıl tatiline giriyor. Karnesini almak için bekleyişte olan milyonlarca öğrenci bir yandan da takdir, teşekkür alıp alamayacaklarını merak ediyor. 5 günden fazla devamsızlık yapan öğrencinin başarı puanı takdir veya teşekkür belgesi almaya yeterli olsa bile bu belgeyi almaya hak kazanamaz. Peki devamsızlık süresi 10 günü geçerse derslerden başarısız sayılır mı?

10:38 - 17/01/2024 mercredi
Yeni Şafak
5 gün devamsızlık olana taktir teşekkür verilecek mi?
5 gün devamsızlık olana taktir teşekkür verilecek mi?

Milyonlarca öğrenci yarıyıl tatil için karne alacak. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. Öğrenciler karnelerinin yanında takdir, teşekkür belgesi alabilmek için bütün dönem ders notlarını yüksek tutmaya çalıştı. Yarıyıl tatiline kadar devamsızlık yapan öğrenciler şu sıralar devamsızlık yapana takdir ve teşekkür belgesi verilecek mi? sorusuna cevap arıyor. Peki Lise 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu? 2024 devamsızlık 5 gün olunca belge alınmıyor mu ortaokul? Devamsızlık 5 günde belge alınmıyor mu?

5 GÜNDEN FAZLA DEVAMSIZLIĞI OLAN BELGE ALABİLİR Mİ?

MEB, takdir ve teşekkür hesaplama kriterinde değişikliğe gitti.

Öğrencinin not ortalaması takdir ve teşekkür almaya yeterli olsa bile devamsızlığı 5 günden fazla ise bu belgeyi almaya hak kazanamıyor.

Yönetmeliğe göre; okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan ve dönemin puanlarının ağırlıklı ortalaması 70.00'den aşağı olmayan, davranış puanı 100 olan öğrenciler:

  • a) 70.00 - 84.99 arasındakiler teşekkür belgesi
  • b) 85.00 ve üzeri takdir belgesi
  • c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlar üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan o bilgiler;

Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.



#karne
#meb
#e taktir
#teşekkür
il y a 3 mois