Bilgi Kartları Krizlerden sıyrılamayan ülke Venezuela
Venezuela'da Yüksek Mahkeme'nin Kongre'nin yetkilerini üzerine alması üzerine muhaliflerin çağrısıyla halk sokağa dökülmüştü.

Krizlerden sıyrılamayan ülke: Venezuela

Haber Merkezi Yeni Şafak
Petrol ihraç eden ülkeler örgütü OPEC'in Müslüman olmayan tek üyesi olan Venezuela, sahip olduğu petrol rezervleriyle Suudi Arabistan'ı bile geride bırakmış durumda. Buna rağmen yıllardır içinde bulunduğu ekonomik kriz sebebiyle belini doğrultamayan Venezuela'da sosyal, siyasal krizler de patlak verdi. Devrimci Sosyalist Hugo Chavez'in varisi Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı halkı sokağa çağıran muhalefet şiddeti körükledi, batı Maduro'yu diktatör olmakla suçladı. Kepenkler kapatıldı, grevler yapıldı. Son olarak CIA, Venezuela'da darbe yapmaya çalıştığını itiraf etti ve önceki gece ülkede bir darbe kalkışması bastırıldı. Peki, Veneuzela'yı bu sürece getiren olayların özü ne?
8 KART
BAŞLA
FİHRİST
  1. Ham petrol zengini: Venezuela
  2. 2013 yılında Hugo Chavez’in ölümünün ardından Venezuela’da tüm dünyanın izlediği ciddi bir kriz patlak verdi. Sahip olduğu tüm kaynaklara rağmen önüne geçilemeyen ekonomik krizi anlamak çok basit değil.
  3. Dünya petrol rezervlerinin yüzde 20'sine sahip. Salt bu zenginlik bile Venezuela'yı ekonomik ve siyasi açıdan çok stratejik bir ülke yapıyor.
  4. Chavez'in talihsiz varisi: Maduro
  5. Kongre yetkileri alındı, muhalefet halkı ayaklandırdı
  6. Kurucu Meclis Seçimleri ne anlama geliyor?
  7. ABD: Tanımıyoruz!
  8. Ve darbe sesleri... Başarısız bir girişim