İran: Hürmüz Boğazı açılmadan önce ilettiğimiz 7 şart uygulanmalı
17:35, 23/09/2026, Çarşamba
AA

Hürmüz Boğazı
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rezai, Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasına ilişkin, "Hürmüz Boğazı açılmadan önce İran'ın sunduğu 7 şart uygulanmalı." dedi.
Rezai, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi’nin ABD’li heyetle dolaylı olarak yaptığı görüşmeye işaret eden Rezai, şunları kaydetti:
"Dışişleri Bakanı’nın New York ziyaretinde İran'ın şartlarını aracılara iletmesine karar verilmişti. Hürmüz Boğazı açılmadan önce İran'ın sunduğu 7 şart uygulanmalı. İslamabad’daki duruma veya öncesine dönmeyeceğiz. Güvencesi olmayan aynı diplomasi ile hareket edemeyiz."
Rezai, İran’a yönelik uçuş kısıtlamaları hakkında ise bölge ülkelerini uyararak, ABD’nin oyunlarına alet olunmaması gerektiğini ve ABD ile işbirliği yapan komşu ülkelere ait uçuşların engelleneceğini söyledi.

Dünya
Hürmüz’de yük gemisi saldırıya uğradı: Alevler içinde sürüklendi

Dünya
Hürmüz Boğazı'nda kargo gemisi vuruldu: 2 kişi öldü veya yaralandı

Dünya
İran Dışişleri Bakanı Erakçi'den Avrupalı mevkidaşlarına "çifte standart" eleştirisi

Ekonomi
Petrolde gerileme hızlandı: ABD-İran teması fiyatları frenledi

