Kentin yeni turizm rotası: Kayalık alan üzerinde oluşturuldu tekneyle gidiliyor

18:33, 05/08/2024, PazartesiG: Güncelleme: 19:17, 05/08/2024, Pazartesi
AA
Kentin yeni turizm rotası: Kayalık alan üzerinde oluşturuldu tekneyle gidiliyor

Karadeniz'in yeni turizm destinasyonlarından Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Fatsa Adası, doğayı seven yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Adada, çalışmalar kapsamında doğal ortama zarar verilmeden kayalık alan üzerine ahşap zeminde yaklaşık 150 kişilik açık alan oluşturuldu.

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Fatsa Adası, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl turizme kazandırıldı.


Çalışmalar kapsamında doğal ortama zarar verilmeden kayalık alan üzerine ahşap zeminde yaklaşık 150 kişilik açık alan oluşturuldu.

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Fatsa Adası, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl turizme kazandırıldı.Çalışmalar kapsamında doğal ortama zarar verilmeden kayalık alan üzerine ahşap zeminde yaklaşık 150 kişilik açık alan oluşturuldu.

Oturma alanı, kafe, seyir dürbünleri, balık izleme havuzları ve kuş gözlem noktası inşa edilen adanın korunması için de dalgakıran yapıldı.



Oturma alanı, kafe, seyir dürbünleri, balık izleme havuzları ve kuş gözlem noktası inşa edilen adanın korunması için de dalgakıran yapıldı.

Adanın, sezon boyunca binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlaması bekleniyor.


Ziyaretçiler, havanın elverişli olduğu haftanın her günü belirli saatlerde tekne ile adaya ulaşıyor.

Adanın, sezon boyunca binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlaması bekleniyor.Ziyaretçiler, havanın elverişli olduğu haftanın her günü belirli saatlerde tekne ile adaya ulaşıyor.

Fatsa Adası, sıcaktan bunalan doğaseverlere serinliği ve doğasıyla alternatif gezi imkanı sunuyor.



Fatsa Adası, sıcaktan bunalan doğaseverlere serinliği ve doğasıyla alternatif gezi imkanı sunuyor.

Ailesiyle adaya gelen Senem Baş, merak ettikleri Fatsa Adası'nı gezdikleri için mutlu olduklarını söyledi.


Sadece kayalık olarak bildikleri adanın Büyükşehir Belediyesince bu şekilde değerlendirmesinin turizm açısından çok iyi olduğunu belirten Baş, adanın bu halini çok beğendiklerini ifade etti.

Ailesiyle adaya gelen Senem Baş, merak ettikleri Fatsa Adası'nı gezdikleri için mutlu olduklarını söyledi.Sadece kayalık olarak bildikleri adanın Büyükşehir Belediyesince bu şekilde değerlendirmesinin turizm açısından çok iyi olduğunu belirten Baş, adanın bu halini çok beğendiklerini ifade etti.

Gönül Şafak ise Almanya'dan eşi ve çocuklarıyla Ordu'ya tatile geldiklerini anlattı.


Ordu'yu ve Fatsa'yı çok sevdikleri dile getiren Şafak, "Buralar çok güzel. Denizi, manzarası ve insanları çok iyi. Bu adanın olduğunu öğrendik, bakmaya geldik ve beğendik. Dinlenmek için sakin bir yer. Hoş ve güzelliklere sahip bir nokta." dedi.

Gönül Şafak ise Almanya'dan eşi ve çocuklarıyla Ordu'ya tatile geldiklerini anlattı.Ordu'yu ve Fatsa'yı çok sevdikleri dile getiren Şafak, "Buralar çok güzel. Denizi, manzarası ve insanları çok iyi. Bu adanın olduğunu öğrendik, bakmaya geldik ve beğendik. Dinlenmek için sakin bir yer. Hoş ve güzelliklere sahip bir nokta." dedi.

"Gayet güzel bir şekilde ulaşım sağlayabiliyoruz"


Rize'den arkadaşıyla Karadeniz turuna çıkan Sudem Yücedağ da gezilerinin güzel geçtiğini söyledi.

"Gayet güzel bir şekilde ulaşım sağlayabiliyoruz"Rize'den arkadaşıyla Karadeniz turuna çıkan Sudem Yücedağ da gezilerinin güzel geçtiğini söyledi.

Ordu ve Fatsa'nın tam bir tatil noktası olduğunu düşündüğünü belirten Yücedağ, şu değerlendirmede bulundu:


"Arkadaşımla Karadeniz turundayız. İlk durağımız Giresun'du, şimdi ise Ordu'nun Fatsa ilçesindeyiz. Fatsa Adası'nı birçok mecradan duymuştuk. Gelmişken buraya da uğramak istedik. Gayet güzel bir şekilde ulaşım sağlayabiliyoruz. Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı da yaşamadık. Tekneler saat başı buraya geliyorlar. Burası da güzel bir şekilde ayarlanmış. Gayet güzel, doğal güzellikleri var."

Ordu ve Fatsa'nın tam bir tatil noktası olduğunu düşündüğünü belirten Yücedağ, şu değerlendirmede bulundu:"Arkadaşımla Karadeniz turundayız. İlk durağımız Giresun'du, şimdi ise Ordu'nun Fatsa ilçesindeyiz. Fatsa Adası'nı birçok mecradan duymuştuk. Gelmişken buraya da uğramak istedik. Gayet güzel bir şekilde ulaşım sağlayabiliyoruz. Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı da yaşamadık. Tekneler saat başı buraya geliyorlar. Burası da güzel bir şekilde ayarlanmış. Gayet güzel, doğal güzellikleri var."
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026