Başbakan talimatı: Ana yurdu demir ağlarla örün
00:00, 15/10/2009, PerşembeG: Güncelleme: 02:58, 15/10/2009, Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan talimatı: Ana yurdu demir ağlarla örün
Demiryolları yatırımında henüz istenen noktaya gelinmediğini vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllık en az 140 km demiyolu yapılması talimatını verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda atağa kalkan TCDD'den daha fazla yol yapmasını istedi. Atatürk döneminde yılda ortalama 134 kilometre ana hat demiryolu inşa edildiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, yıllık en az 140 kilometre demiryolu yapılması talimatını verdi.
88 KM YOL YAPILDI
Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK), 2010 yatırımları ve ödenekleri konusunda Ulaştırma, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ayrı ayrı sunum yaptı. Ulaştırma Bakanlığı'nın 2010 yatırım ödeneği tutarı 7,7 milyar TL olarak öngörülüyor. TCDD'ye inşaatı süren hızlı tren ve yenileme yatırımları için yaklaşık 2,5 milyar TL, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3,6 milyar TL ödenek ayrılacak. TCDD tarafından yapılan sunumda, demiryolları yatırımları dört dönem halinde ele alındı. Cumhuriyet öncesi dönemde 4 bin 136 kilometre ana hat demiryolu yapıldığı belirtildi.
ÖVÜNMEK DOĞRU DEĞİL
AK Parti iktidarı döneminde demiryollarına ciddi biçimde yatırım yapıldığını vurgulayan Erdoğan'ın, “Ancak, bunda övünülecek noktada henüz değiliz. Yılda, 140 kilometre yeni yol yaparsak belli bir noktaya gelmiş olacağız. Demiryolları yatırımlarına önem verelim. Yatırımları sürdürülelim” dediği öğrenildi. TCDD, tüm hatların yenilenmesi için 1 milyar 650 milyon dolara ihtiyacı olduğunu kaydetti. İnşaatı devam eden ve planlamadaki hızlı tren hatları için de 10,2 milyar dolar harcanacağı belirtildi.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.