Menü

Geri

EDİSYON   :

TRTRENENARARFRFRRURUURUR
28

Bildirimler

Bolu’da artan sıcaklar sonrası yüksek yangın riski: Camilerden peş peşe anons yapıldı

18:15, 01/08/2026, Cumartesi
DHA
Bolu'da, orman yangını riskine karşı camilerden anons yapıldı

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle artan orman yangını tehlikesine karşı vatandaşları uyarmak amacıyla cami hoparlörlerinden anons yaptırdı. Anonslarda ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, anız ve izmarit atılmaması istenerek şüpheli durumlarda 112'ye ihbarda bulunulması çağrısı yapıldı.

Türkiye genelinde etkili olan yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle orman yangını riskinin artması üzerine Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla camilerden uyarı anonsları yaptı. Kent genelindeki köy ve mahalle camilerinin hoparlörlerinden yapılan anonslarda, özellikle ormanlarda ve ormanların yakınında ateş yakılmaması istendi.

Yapılan anonslarda,
“Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle orman yangını riski çok yüksektir. Ormanlarımızı korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Lütfen ormanlık alanlarda ve orman kenarlarında ateş yakmayınız, anız ve bahçe artıkları yakmayınız, sigara izmaritlerini yere atmayınız, cam şişe ve yangına sebep olabilecek atıkları doğaya bırakmayınız. Ormanlık alanlarda şüpheli bir durum, duman veya yangın gördüğünüzde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi veriniz”
ifadelerine yer verildi.



Başlıklar :YangınAnonsCami
Yorumlar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...