AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana yaptığı duble yolun uzunluğu 10 bin kilometreye dayandı. Özellikte inşaat sektöründeki durgunluğu ortadan kaldırıp, işsizliğe çözüm için geliştirilen en önemli proje olan duble yollara bugüne kadar 31 milyar 87 milyon 513 bin milyar lira yatırım yapıldı.
Karayolları Genel Müdürlüğü, 30 temmuz itibarıyla 2009 yılında 676 kilometre duble yol yaptı. Türkiye'deki toplam duble yol 16 bin 34 kilometreye ulaşırken, Ulaştırma Bakanlığı'nın bu yıl 3 bin 280 kilometre yeni yolu hizmete açma planı, yaz aylarındaki yağışlara takıldı.
2008 yılında bin 491 kilometre duble yol yapan Karayolları Genel Müdürlüğü, 2008 yılında yeni duble yol, otoyol ve karayolu ile bakım ve onarım için 6 milyar 915 milyon lira harcama yaptı. Planlara göre 2009 yılı sonunda 17 bin kilometre duble yola ulaşılacak, 2011'de ise duble yol miktarı 22 bin 500 kilometreye çıkacak.
Bugüne kadar 16 bin 34 kilometre duble yol yapımı tamamlanırken, 2002'de 6 bin 101 kilometre olan duble yola 9 bin 933 kilometre daha eklenmiş oldu. Bu yıl 676 kilometre duble yol yapan Karayolları'nın, planlanan yolları tamamlayabilmesi için 2 milyar 457 milyon lira olan ödeneğini artırması gerekiyor.
Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri bu yıl sonuna kadar 3 milyar liralık ek ödenek istediklerini kaydettiler. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün müteahhitlere ise 1 milyar 850 milyon lira borcu olduğu, ek ödeneğin çıkmasıyla birlikte bu borcun kapatılacağı öğrenildi.
Bakanlık yetkilileri, 124 bin kişinin karayolu inşaatlarında çalıştığı bilgisini verirken, bu rakamın mevsimlere göre artabildiğini kaydetti. Duble yollar, trafik kazalarındaki ölüm oranını da yüzde 89 azalttı.
Bu yorumu Spam olarak bildirdiniz. Talebiniz değerlendiriliyor.