|

Emine’nin imdadına AFAD yetişti

Tedavisi için Türkiye’den yardım isteyen 18 yaşındaki Suriyeli Emine'nin imdadına AFAD ekipleri yetişti. Genç kız, “Onları gördüğümde çok sevindim, tedavimi yapıp ilaçlarımı verdiler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2018 Pazar
Güncelleme: 01:41 - 4/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Emine Mustafa Hammadi
Emine Mustafa Hammadi

Sosyal medya aracılığıyla tedavi için Türkiye’den yardım isteyen 18 yaşındaki Suriyeli Emine Mustafa Hammadi’nin imdadına Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetişti. Suriye Azez Kampı'ndaki Emine'nin yardım mesajı üzerine 5 kişilik AFAD ekibi Şifa-i Alem Derneği iş birliğinde genç kıza ulaştı.

TÜRKİYE BİZE ELİNİ UZATTI

Emine Mustafa Hammadi’nin kaldığı çadıra geçen ekipler, hastanın muayenesini yaptıktan sonra egzama tanısı koydu. İlaç tedavisine başlanan Hammadi’nin belirli aralıklarla kontrollerinin yapılacağı ve bir süre sonra sağlığına kavuşacağı belirtildi. Yaklaşık iki yıl önce Rakka’daki evlerini terk ederek, Türkiye’nin desteğiyle kurulan kampa yerleştiklerini anlatan Hammadi, “Türkiye bizim kardeşimiz, bunu derinden hissediyorum onları burada gördüğümde çok sevindim, tedavimi yapıp ilaçlarımı verdiler. İnşallah en kısa zamanda iyileşirim. Türkiye bize elini uzattı ve yardım ediyor. Allah razı olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Müslümanlara elini uzattı ve her türlü desteği veriyor” dedi.


Hastanemiz açılacak

Hammadi'nin tedavisi yapan Dr. Ramazan Çetin, AFAD yetkililerinin destekleriyle kampa geldiklerine ve hastaya gerekli tedaviyi uyguladıklarına işaret etti. Çetin şu bilgileri verdi: "Hastamız egzama, uzun süre soğuğa maruz kalma sonucunda oluşmuş bir kontak dermatit diye düşünüyoruz. Hastamıza gereken ilaçları verdik, iyileşmezse yine takibindeyiz. İlerleyen günlerde burada hastanemiz açılıyor. Burada her türlü uzman doktor ve tedavi imkanı olacak. Buna rağmen yine iyileşmezse hastamızı Türkiye'ye götürüp gerekli tedavisi yapılacak."

#Suriye
#Türkiye
#AFAD
6 yıl önce