|

Gazeteci Nezihe Araz vefat etti

Gazeteci-yazar Nezihe Araz, İstanbul'da vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden (TGC) yapılan açıklamada, TGC üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2003 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Nezihe Araz'ın bugün İstanbul'da vefat ettiği bildirildi.

Aa
00:00 - 25/07/2009 Cumartesi
Güncelleme: 15:00 - 25/07/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Gazeteci Nezihe Araz vefat etti
Gazeteci Nezihe Araz vefat etti

Gazeteci-yazar Nezihe Araz, İstanbul'da vefat etti. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden (TGC) yapılan açıklamada, TGC üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2003 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Nezihe Araz'ın bugün İstanbul'da vefat ettiği bildirildi. 

Ankara'da 1922 yılında doğan Nezihe Araz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesini bitirdi.

Mesleğe 1952 yılında başlayan Araz, Resimli Hayat ve Hayat dergilerinde, Havadis, Yeni Sabah, Akşam, Tasvir, Yeni İstanbul, Yeni Gazete, Hürriyet, Milliyet ve Meydan gazetelerinde çalıştı. Araz'ın, araştırma ve röportajlarının yanı sıra şiir ve tiyatro oyunları kitaplaştırıldı.

TGC'den yapılan açıklamada, Araz'ın cenaze törenine ilişkin ayrıntıların daha sonra belirleneceği ifade edildi. 


GÜL, TOPTAN VE GÜNAY'DAN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazeteci-yazar Nezihe Araz'ın vefatı nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'e başsağlığı telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Basın Şeref Kartı ve 2003 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi gazeteci-yazar Nezihe Araz'ın vefatı nedeniyle Orhan Erinç'e bir telgraf göndererek, üzüntülerini bildirdiği, yakınlarına, Türk basın ve edebiyat dünyasına başsağlığı dileklerini ilettiği kaydedildi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'da Gazeteci-Yazar Nezihe Araz'ın vefatı nedeniyle gönderdiği başsağlığı mesajında şunları kaydetti: 'Gazeteci-Yazar Nezihe Araz'ın vefatından büyük üzüntü duydum. Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak Türk basınında hizmet eden Nezihe Araz'ın hizmetleri ve mesleğine katkılarıyla daima saygıyla anılacağına inanıyorum. Merhum Nezihe Araz'a Allah'tan rahmet, ailesine, basın camiasına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Günay, başsağlığı mesajında şunları kaydetti: 'Değerli gazeteci-yazar Nezihe Araz'ın vefatından büyük üzüntü duydum. Nezihe Araz, Türk basınına birçok tiyatro oyunu, şiir ve film çalışmalarıyla da kültür hayatımıza önemli hizmetlerde bulunmuştur. Başarılı çalışmalarıyla daima saygıyla anacağımız Nezihe Araz'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim.'


15 yıl önce