Ulaştırma Bakanlığı, köprü ve otoyol özelleştirmesi için gerekli olan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yeniden yapılandırmasını öngören yasa tasarısı taslağını, bayram sonrasında Bakanlar Kurulu'na sunacak. Tasarıda, köprü ve otoyol zamlarının, enflasyon ve kura bağlı olarak otomatik ve düzenli olarak artışı da öngörülüyor. Tasarının yasalaşmasının hemen ardından köprü ve otoyol zammı için düğmeye basılacak.
Tasarıda, köprü ve otoyol zamlarının, enflasyon ve kura bağlı olarak otomatik ve düzenli olarak artışı da öngörülüyor. Tasarının yasalaşmasının hemen ardından köprü ve otoyol zammı için düğmeye basılacak. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, köprü ve otoyollara en son 2006 yılında zam yapıldığını anımsatarak, 2006 yılından bu yana enflasyon ve kur dikkate alındığında köprü ve otoyollara yüzde 30-35 dolayında zam yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Ulaştırma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili de özelleştirme öncesinde köprü ve otoyol zammının zorunluluk olduğunu savunarak, “Bu zam, köprü ve otoyolların hak ettiği değerden özelleştirilmesi için gerekli” görüşünü dile getirdi. Yetkili, zam oranına ilişkin soruyu karşılık “Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hesaplamaları var. Tabii, bu konuda son kararı, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım verecek” dedi.
Hükümet, kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) kullanılmasını teşvik etmek için, bu kartlara yüzde 20 indirim yapıyordu. Gişelerden araçların hiç durmadan geçişini sağlayan OGS'nin pahalı olması nedeniyle vatandaşlar çok daha ucuz olan, otomobillerini durdurup, kartı okutarak geçiş yapan KGS'yi daha çok kullanmaya başlamıştı. Bu nedenle hükümet KGS'ye uygulanan indirimi kaldırmayı planlıyor.
Bu yorumu Spam olarak bildirdiniz. Talebiniz değerlendiriliyor.