|

Küresel ısınma Hoca'yı da vurdu

Konya'nın Akşehir ilçesinde 5-10 Temmuz arasında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamındatemsili Nasreddin Hoca, suyu çekilen Akşehir Gölü yerine Özsu Göleti'ne, küresel ısınmaya dikkat çekmek için mayayı yoğurtla değil suyla çalacak.

Aa
00:00 - 25/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:33 - 25/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Küresel ısınma Hoca'yı da vurdu
Küresel ısınma Hoca'yı da vurdu

Akşehir Kaymakamı Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Taner Serin, 5-10 Temmuz'da yapılacak Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'ne davet etmek amacıylaKonya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Aydın'a belediyenin bahçesinde yetiştirilen Akşehir kirazı hediye edenBaloğlu, "Şenliklerde sizi de aramızda görmek istiyoruz. Mesajlarımızı dünyaya Akşehir'den hep birlikte verelim" dedi.

Vali Aydın ise Nasreddin Hoca'nın, dünyanın tanıdığı bir değer olduğunu vurgulayarak, 48 yıldır adına festival ve şenliklerin düzenlenmesinin kültürel hazinelerimizin korunması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Konya denilince Mevlana, Akşenir denilince Nasreddin Hoca'nın akla geldiğini belirten Aydın, "Konya'yı bu açıdan çok şanslı görüyorum.

Konya sınırlarında dünyanın tanıdığı 2 değerin olması, turizm açısındançok önemli. Şenliklere büyük bir aksilik olmazsa mutlaka katılacağım"diye konuştu.

AKŞEHİR GÖLÜ'NDE SU ÇEKİLİNCE

Ziyaretin ardından açıklama yapan Baloğlu, bu yıl temsili Nasreddin Hoca'nın Kadir Çöpdemir olacağını anımsattı.

5 Temmuz'da başlayacak şenliklerde bu yıl küresel ısınma ve sukaynaklarının azalmasına dikkat çekileceğini vurgulayan Baloğlu, şunları kaydetti: "Son yıllarda bilinçsiz tarımsal sulama ve küresel ısınmanın etkisiyle Akşehir Gölü'nde su iyice çekildi. Geçen yıl tamamen kuruyan gölde buyıl kar ve yağmur suları sayesinde bir miktar su bulunuyor. Nasreddin Hoca ile özdeşleyen gölün bu hali ve ülkedeki diğer su kaynaklarının durumu bizi çok üzüyor. Bu nedenle bu yıl şenlik afişinde bile küresel ısınmaya dikkat çektik. "Baloğlu, suyun çekilmesi nedeniyle Akşehir Gölü'ne bu yıl yine maya çalınamayacağını ifade ederek "Göl yerine Özsu Göleti'ne maya çalınacak. Ancak bu yıl farklı olarak temsili Hoca gölete mayayı yoğurt yerine suyla çalacak" dedi.


17 yıl önce