|

Ölüm bile ayıramadı

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç, darbe kalkışması sırasında şehit düştü. Ölüme birlikte giden ikizlerin, helikopter pilotu eğitimi almak amacıyla geçici görevle Ankara’ya geldikleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 20:51 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Ahmet Oruç (solda) Mehmet Oruç (sağda)
Ahmet Oruç (solda) Mehmet Oruç (sağda)

Türkiye'yi sarsan menfur darbe kalkışması sırasında FETÖ üyeleri tarafından şehit edilen polislerin dramı yürekleri dağladı. Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'u ölüm bile ayıramadı. Henüz 3 yıllık polis olan 26 yaşındaki Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin polis okulu hariç aynı okul ve sınıfta okudukları ortaya çıktı. Son olarak Adana'da görev yapan ikizlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde beraber çalıştıkları ve helikopter pilotu olmak için Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda eğitim gördükleri öğrenildi.





'YAVRULARIM NEREDE' DİYE FERYAT ETTİ


Emniyet yetkilileri, merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde yaşayan anne Senem ile baba Ali Oruç'a acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde bildirdi. Evlatlarının şehit düştüğünü duyan anne-baba ile şehitlerin eşleri Emine ve Kübra Oruç sinir krizi geçirdi. Polislere sarılan baba Ali Oruç, “Benim yavrularım nerde? Gelin sizi koklayayım” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan aile üyelerine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehitlerin cenazelerinin ise Adana'da toprağa verileceği bildirildi. İkizlerin ağabeyleri Mustafa Oruç'un da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda uzman çavuş olduğu bildirildi.



#Gölbaşı Özel Harekat
#Çevik Kuvvet
#Ankara
8 yıl önce