|

Muhammed Ali Tyson'la aynı ringde

Melih Bayram Dede
00:00 - 13/06/2009 суббота
Güncelleme: 21:58 - 12/06/2009 пятница
Yeni Şafak
Muhammed Ali Tyson'la aynı ringde
Muhammed Ali Tyson'la aynı ringde

Playstation 3 için geliştirilen Fight Night Round 4 adlı oyun, efsane şampiyonlar Muhammed Ali ile Mike Tyson'ı aynı ringde buluşturan oldukça etkileyici bir oyun. 50'den fazla boksör arasından seçim yaparak, onları karşı karşıya getirebileceğimiz oyun, boks dünyasının efsane isimlerini gerçekçi bir şekilde ekranlarımıza getiriyor. Oldukça başarılı üç boyutlu modellemelerle, gerçekçi bir boks maçı deneyimi veren oyunda, boksörleri yöneterek, ringde rakiplerimizi devirmeye çalışıyoruz. Dünyaca ünlü boksörleri yönetmenin keyfini bize sunan oyunun yapımı sırasında gerçek canlı modellerin hareketleri kaydedilerek, grafiğe dönüştürülmüş ve gerçekçi sonuç elde edilmiş. Electronic Arts tarafından geliştirilen Fight Night Round 4'te, boks karşılaşmaları sırasında aldığımız darbelerin vücudumuza verdiği hasarı gerçekçi bir şekilde görebileceğiz.


Palm silkindi iPhone'a benzedi

Bir zamanların en popüler cep bilgisayarı Palm yenilendi ve iPhone'da olduğu gibi çoklu-dokunmatik ekranla birlikte, yeniden kullanıcı karşısına çıktı. 8 GB belleği, 3,1 inçlik çoklu-dokunmatik ekranı ve değiştirilebilir bir pili bulunan Palm Pre,sadece iki günde 50 bin satarak büyük başarı yakaladı. iPhone'un en güçlü rakibi olarak tanıtılan ürün için online yazılım mağazalarından bir günde 150 bin uygulama indirilmiş olması da bu başarıyı gösteren bir diğer unsur. Palm Pre, operatörlerle sözleşme imzalayanlara 200 dolara, bağımsız olarak kullanmak isteyenlere ise, 550 dolara satılıyor. WebOS işletim sistemi kullanan ürün, Wi-Fi ve 3G üzerinden internete bağlanabiliyor. Palm Pre'de 3 megapiksellik bir kamera bulunuyor.


Hikayeyi Twitter'da yazmak!

Twitter son günlerin en popüler sosyal ağı. Dünyanın dört bir yanından insanlar her gün, günün her saatinde ne yaptıklarını, ne düşündüklerini, statüslerini; Twitter'da kendisini izleyen arkadaşlarıyla paylaşıyor ve izlediği arkadaşlarının ne yaptığını öğreniyor. Şimdi bu özel sosyal ağ yepyeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. Reklam yazarı Utku Yasavul, gazetelerde romanların tefrika edilmesinden esinlenerek Twitter'da öykülerini tefrika ediyor. Yasavul, her bir iletide yalnıza 140 karakter kullanarak Twitter üzerinden edebi bir öyküyü yayımlıyor. http://twitter.com/stok5 adresinden yayınlanmaya başlayan “Mutsuzluk” isimli öykü bir hafta içinde tamamlanıyor. Edebiyat dünyası yepyeni bir mecraya kavuşuyor.


15 лет назад