|

CHP'den Kel Ali adına park

CHP'li Yenimahalle Belediyesi, İskilipli Atıf Hoca'yı idam cezasına çarptıran 'Kel Ali' ve 'Cellat Ali' lakaplı Ankara İstiklal Mahkemesi Başkanı Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdi.

Haber Merkezi
00:00 - 11/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:30 - 11/05/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'den  Kel Ali  adına park
CHP'den Kel Ali adına park

Ankara'da CHP'li Yenimahalle Belediyesi, İskilipli Atıf Hoca başta olmak üzere birçok alimin idam fermanını imzalayan İstiklal Mahkemesi Başkanı Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdi. Yenimahalle Belediye Meclisi'nin 4 Mayıs 2011 tarihli toplantıda Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın verdiği önerge gündeme alınarak Ali Çetinkaya'nın isminin bir parka verilmesi kararlaştırıldı. AK Partili meclis üyeleri karara itirazda bulundu. İtiraza rağmen Fethi Yaşar, Komisyon Raporu'nu yazıldığı şekliyle oylamaya sundu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

MHP SESSİZ

Kararın çıkmasının ardından AK Parti meclis üyelerinden bir kaç kişi Yaşar ile görüşerek, Ali Çetinkaya'nın TBMM'de tartıştığı Halit Paşa'yı kendi tabancasıyla vurarak öldürüldüğünü hatırlattılar. Yaşar'ın ise “Eli titremeden tam alnının ortasından vurdu. Atatürk'e laf söyleyen adamlar hak eder bunu” karşılığını verdiği öğrenildi. Kararın çıkması sırasında Belediye Meclisi'nde büyük bir tartışma yaşanırken, MHP'lilerin tarafsız kalmayı tercih ettiği görüldü. Selçuklu Vakfı Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin, farklı bir CHP'li olarak gördükleri Fethi Yaşar'ın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

PAKSÜT'E UZANAN İLGİNÇ AİLE

'Kel Ali' veya 'Cellat Ali' olarak bilinen Ali Çetinkaya'ın bir diğer özelliği Ergenekon soruşturması kapsamında ifade veren Anayasa Başkanvekili Osman Paksüt'ün de dedesi olması. 'Kel Ali'nin oğlu Emin Paksüt ise 27 Mayıs sonrası Anayasayı hazırlayan komisyonun başkanvekilliğini yapmıştı.



13 yıl önce