|

Hakkari'de ilk teravih

Hakkari, Van, Bitlis ve Muş'ta Ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldı.

Yeni Şafak
22:41 - 27/06/2014 Cuma
Güncelleme: 19:43 - 27/06/2014 Cuma
AA
Hakkari'de ilk teravih
Hakkari'de ilk teravih

Coğrafi konum ve güneşin doğuşu ile batışı hesaplanarak belirlenen vakitlere göre en erken orucun açılacağı Hakkari'de Ramazan ayının ilk teravih namazı için vatandaşlar kentteki camilere akın etti. 



    Çocuklarıyla birlikte kent merkezindeki Hacı Sait camisine giden vatandaşlar, 11 ayın sultanı Ramazan'ın ilk teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı. 



   Van 



    Teravih namazının en erken kılındığı kentlerden biri olan Van'da da ilk teravih namazının coşkusu, merkezdeki Ulu Cami, Hz. Ömer Cami ve Yukarı Norşin Cami'nde yaşandı. 



    Kentin en büyük camilerinden olan Hz. Ömer ve Ulu camilerinde hatimli teravih namazı kılınırken, diğer camiler de vatandaşlarla dolup taştı. Tüm camilerde teravih kılmak isteyen kadınlar için ayrı bir alan oluşturulurken, aileleriyle birlikte camilere gelen çocuklarda ilk teravih namazını kıldı. 



    Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Muş merkezdeki camilere akın eden vatandaşlar da, birlikte teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı. 

#Van
# Teravih
# Ramazan
#Hakkari
10 yıl önce