|

Arda kararı Barcelona'da

İspanyol ekibinde oynama şansı bulamayan Arda Turan, yeniden Galatasaray forması giymek için gün sayıyor. Milli yıldızın transferi konusunda Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Igor Tudor'dan olumlu cevap alınırken, imzaların atılması için Barcelona'nın kararı bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:36 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arda Turan
Arda Turan

Bu sezon İspanyol ekibi Barcelona'da istediği şansı bulamayan, değil ilk 11, ilk 18'e bile girmekte zorlanan Arda Turan, Galatasaray'a dönmeye sıcak bakıyor. Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek ve teknik direktör Igor Tudor da Arda'yı takımda görmek istiyor. Bu nedenle devre arasında transfer için düğmeye basılacak. Bu transferin gerçekleşmesi için artık tek bir bilinmeyen kaldı o da Barcelona. İspanyol kulübünün teknik direktörü Ernesto Valverde, Arda'yı bu sezon sadece ligin ilk maçı Real Betis karşısında ilk 18'e aldı, ancak oynatmadı. Sonrasında değil formayı, yedek kulübesinde oturmayı bile unutan Arda için sürekli olarak "belki" mesajı veriyor. Valverde, son olarak 4 Kasım'da, "Umarım Arda motivedir ve durumunu düzeltmeyi düşünüyordur. O çok deneyimli ve yetenekli bir oyuncu. Sağlıklı olduğu zaman iyi bir alternatif olabilir" açıklamasını yapmıştı. Valverde'nin milli futbolcunun kiralık ayrılmasına izin vereceği ve gittiği takımda gösterdiği performansa göre "kal" ya da "git" diyeceği öğrenildi.

15 MİLYON EURO'YA KADAR İNDİ

Barcelona kulübü ise yaptığı yatırımın bir kısmını en azından kurtarmak istiyor. Temmuz 2015'te piyasa değeri 35 milyon Euro olan Arda Turan, 34 milyon Euro'luk ödeme yapılarak transfer edilmişti. Aradan geçen 2 yıllık sürede Arda'nın piyasa değeri erirken, şu anda 15 milyon Euro'ya kadar düşmüş durumda. Arda'yı bedavaya göndermek istemeyen Barcelona yönetimi, 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan futbolcu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifine sıcak bakacağı öğrenildi.

#Arda Turan
#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Igor Tudor
6 yıl önce