|

İnşallah iyi bir bonservis parası getirir

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Nasr adına sağlık kontrolünden geçmek için Dubai’ye giden Negredo için, “Kulübümüzün onayıyla gitmiş olamaz. Beşiktaş’a teşekkür ettiyse, inşallah iyi bir bonservis bedeli getirir” dedi

Süleyman Hatırasu
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:08 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Negredo
Negredo

Beşiktaş’ın İspanyol golcüsü Alvaro Negredo, Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Nasr için sağlık kontrolünden geçmek adına dün İstanbul’dan ayrılırken, Başkan Fikret Orman’dan konuyla ilgili kafaları karıştıran bir açıklama geldi.

Orman, “Bize gelen yazılı bir teklif yok. Bizden izinsiz böyle bir şey yapamaz. Bugün de yok, dün de yoktu. Bazı şeyler konuşuluyor ama bunlar ağustos ayında da, temmuz ayında da, haziran ayında da konuşuldu. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Bir yere gittiyse kulübümüzün onayıyla gitmiş olamaz. Beşiktaş’a teşekkür ettiyse inşallah iyi bir bonservis bedeli getirmiştir, biz de ona teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.


DENEME TAHTASI DEĞİLİZ

Başkan Orman, önceki gün 2-1 kazandıkları Yeni Malatyaspor maçında, çift sarı karttan oyundan atılan Medel için hakem Halil Umut Meler’in VAR’a başvurmamasını da da değerlendirdi. Orman, “VAR sisteminin daha oturmaması, neyin VAR’a gidip gidilmediği, herkese var Beşiktaş’a yok konuları doğrudur. Hakemlerimiz hata yapıyor. Federasyon Beşiktaş’a karşı bir gecede talimatları değiştiriyor. Beşiktaş bir deneme tahtası değildir” dedi. Hakem hatalarının sezon başından beri kendi başlarına fazlaca gelmeye başladığını vurgulayan Orman, “Bursaspor maçında bize göre yüzde 100 penaltı olan konu VAR’a bile gitmedi. Medel’in atılması VAR’lık bir konu değil, VAR ona bakmıyor. Hakem hatası var, kural hatası değil yorum hatası” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ BÜYÜK KULÜPTÜR

Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunun altını çizen Orman, “Bütün bunların yanında İstanbul’da yaptığımız maçta Antalyaspor’a mağlup olmamızı ya da Bursa deplasmanında puan kaybetmemizi hakeme bağlarsak da büyük bir hata yaparız. Beşiktaş büyük bir kulüptür. Büyük kulüp, büyük gibi hareket etmek zorundadır.Beşiktaş’ın kadro derinliği ve yapısı belli. 70-75 milyon Euro bütçeyle oynuyoruz. Kendi içimizde sahadaki oyunumuza da öz eleştiri yapmamız gerekir. Olayları hakeme, başka şeylere yormaktan daha çok, sahadaki oyuna da kendi içimizde eleştiri getirmemiz gerekiyor. Bunu yapmak daha doğru olacaktır” dedi.

Fikret Orman
4. kez başkan

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda Fikret Orman üst üste dördüncü kez başkanlığıa çeçildi. BJK Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçime tek aday olarak giren Orman, geçerli oyların 1911’ini alarak bir kez daha başkan seçildi. 1994 üyenin katıldığı olağanüstü kongrede 1971 oy kullanılırken, sandıklardan 18 geçersiz, 42 boş oy çıktı. Beşiktaş’ta dördüncü dönemini geçirecek olan başkan Fikret Orman’ın listesinde şu isimler bulunuyor: “Serdal Adalı, Ahmet Ürkmezgil, Umut Güner, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Kavalcı, Metin Albayrak, Hüseyin Yücel, Deniz Atalay, Hüseyin Mican, Cihat Kumuşoğlu, Erdal Karacan, Hakan Özköse, Candaş Tolga Işık, Melih Aydoğdu, Gökçe Meriçten.”

Beşiktaş’ın olağan seçimli genel kurulu mayıs ayında yapılacak.

  • Negredo ayrılığı duyurdu
  • Beşiktaş’tan ayrılıp ayrılmayacağı bir süredir gündemdeki yerini koruyan Alvaro Negredo konusunda dün şoke eden bir gelişme yaşandı. Bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Nasr’ın ilgilendiği ve Beşiktaş’tan yıllık 4 milyon 250 bin Euro alan İspanyol golcü, Arap kulübü için sağlık kontrolünden geçmek için dün İstanbul’dan ayrılarak Dubai’ye gitti. Havalanında, açıklamalarda bulunan 33 yaşındaki golcü, “Her şey için teşekkürler. Beşiktaş’ı seviyorum, kulübü seviyorum, şehri seviyorum ama futbol karmaşıktır. Bir gün buradasınız, bir gün başka yerde... Durum hem kulüp hem benim için karmaşık. Ailemle ben de burada çok mutluydum ama dediğim gibi futbol böyle. Şenol Güneş’le herhangi bir problemim yok. İyi bir insan ve iyi bir hoca. Sorun tamamen ekonomik. Aldığım ücretle ilgili problem var. Durum kulüp için, benim için, herkes için sıkıntılıydı. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
  • KİMSEYE HABER VERMEDEN KENDİ BAŞINA GİTTİ
  • Negredo’nun siyah-beyazlı takımdan izin almadan, kendi başına karar vererek Dubai’ye transfer için gittiği öğrenildi. Beşiktaş yönetiminin, bugün saat 17.00’deki idmanda da yer alması gereken İspanyol oyuncu için noter tespiti yaptırıp ceza kesmesi bekleniyor.
#Fikret Orman
#Birleşik Arap Emirlikleri
#Al Nasr
#Negredo
6 yıl önce