|

Kayaalp'ten gümüş Çebi'den bronz

130 kilodaki gururumuz Rıza Kayaalp, finalde kendisinden bir hayli uzun olan Kübalı Mijain Lopez''e 2-0 yenilerek Dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. 80 kiloda Selçuk Çebi ise Hırvat Bozo Satrcevic''i mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

.
00:00 - 14/09/2014 Pazar
Güncelleme: 00:32 - 14/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kayaalp'ten gümüş Çebi'den bronz
Kayaalp'ten gümüş Çebi'den bronz

Dünya Güreş Şampiyonası''nda grekoromen stilde Rıza Kayaalp gümüş, Selçuk Çebi bronz madalya kazandı. Özbekistan''ın başkenti Taşkent''teki Gymnastics Palace Spor Salonu''nda devam eden şampiyonada 130 kiloda Rıza Kayaalp, ilk turu bay geçti. İkinci turda da Macar sporcu Balint Lam''ı 4-0 ile geçerek çeyrek finale çıkan Kayaalp, Estonyalı Heiki Nabi''yi 4-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Milli güreşçimiz, yarı finalde de Bulgar Lyubomir Dimitrov''u tuşlayarak adını finale yazdırdı. Kayalap, finalde kendisini göre bir hayli uzun boylu olan Kubalı Mijain Lopez karşısında başarılı olamadı. Kayaalp, aldığı ihtar sonrasında rakibinin iki kez çırpmasıyla 2-0 geriye düştü. Sonrasında rakibine ihtar aldırtan milli güreşçimiz, rakibini çırpmakta başarılı olamayınca minderden 2-0 yenik ayrıldı. Böylece Rıza Kayaalp, Dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

80 kiloda Selçuk Çebi, üçüncülük-beşincilik maçında Hırvat güreşçi Bozo Starcevic ile karşılaştı. Büyük mücadelenin yaşandığı karşılaşmada milli sporcumuz, rakibini 1-0 yenerek dünya üçüncülüğünü elde etti. İlk turu bay geçen Çebi, ikinci turda Bulgaristan''dan Daniel Alexandrow''u 3-1 yenerek çeyrek finale, İranlı Jomeh Habibollah''ı da yine 3-1''lik skorla yenerek yarı finale çıkmıştı. Çebi, yarı finalde ise Rus Evgeny Saleev''e 4-0 kaybetmiş ve bronz maçına çıkmaya hak kazanmıştı. 66 kiloda Atakan Yüksel, 2. turda ise Ermeni Mihran Harutyunyan''a 7-1 yenilerek elendi.

10 yıl önce