|

Parolamız mutlak galibiyet

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova ile oynanacak Dünya Kupası grup eleme maçı öncesi futbol federasyonunun maç için hazırladığı kitapçıkta kaleme aldığı yazıda, “Kardeş ülke Kosova'yı ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Hedefimiz her zamanki gibi mutlak galibiyet” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 02:19 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri I Grubu'nda yarın Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın direktörü Fatih Terim, kardeş ülke Kosova'yı ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Terim, futbol federasyonunun Kosova maçı için hazırladığı maç kitapçığında kaleme aldığı yazısında karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milli takımın, son derece güçlü takımların yer aldığı bir grupta mücadele ettiğini belirten tecrübeli teknik adam, “FIFA Dünya Kupası'na katılma hedefine ulaşmak için öncelikle evimizdeki maçların tümünü kazanmak istiyoruz.



Bu çerçevede Kosova karşılaşmasında parolamız mutlak galibiyet olacak. Ayrıca bu maçın milli takımımız için bir çıkış sürecinin başlangıcı olmasını istiyoruz. Rakibimiz uluslararası alanda deneyimsiz olsa da köklü bir futbol ekolünün izlerini taşıyor. Onlar da her maça ülkelerini en iyi şekilde tanıtmak ve temsil etmek için çıkıyor. Bu nedenle karşılaşma son derece zorlu geçecek" ifadelerini kullandı.



EN BÜYÜK GÜÇ TARAFTARLAR


Ay-yıldızlı takımın en büyük gücünün yine taraftarı olacağını vurgulayan Terim, "Takımımız sahada rakibini ciddiye alarak mücadele edecek ve oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapacak. Her zaman olduğu gibi Kosova maçında da Türk Milli Takımı'nın en önemli itici güçlerinden biri Antalya'da tribünleri dolduracak taraftarımız olacak. Biz de onların desteğine galibiyet ve güzel futbol ile karşılık vermek için sahaya çıkacağız. Taraftarımıza şimdiden teşekkür ediyor, kardeş ülke Kosova'ya da başarılar diliyorum" diye konuştu.



Milli takım Atatürk'ü andı


A Milli Futbol Takımı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Milli takımın kamp yaptığı oteldeki anma törenine TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile teknik heyet ve futbolcular katıldı. Diğer yandan millilerin dünkü idmanına Oğuzhan Özyakup da katılırken, çalışma sonrası Kaan Ayhan'ın doğum günü kutlandı.



Kulüplerden 10 Kasım mesajı


Süper Lig'in 4 büyükleri, Mustafa Kemal Atatürk'ü andılar. Galatasaray, "Türk halkını bağımsız devlet düşüncesinde birleştiren, kurtuluş mücadelesinin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir kez daha anıyoruz" derken, Fenerbahçe, "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, şükran, özlem, saygı ve rahmetle yad ediyoruz" açıklamasına yer verdi. Beşiktaş, "İzinde olduğumuzu yineliyoruz" ifadelerine yer verirken, Trabzonspor ise "Sonsuz bir hasretle anıyoruz" görüşlerini paylaştı.


#Milli Takım
#Kosova
#Fatih Terim
7 yıl önce