|

Tire Seçim Sonuçları 2024: Tire Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı? Tire Oy Oranı

Tire yerel seçim sonucu, Tire ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Tire’de belediyeyi kim kazandı, Tire belediye başkanı kim oldu? Tire hangi partide? soruları 69.584 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Tire yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

14:15 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 13:19 - 26/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Tire yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Tire yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024
Yerel seçim sonuçlarında İzmir Tire Belediyesini hangi parti kazandı ve Tire Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 69.584 seçmen sayısının olduğu Tire yerel
, Tire belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Tire ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları.

TİRE YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Tire 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Tire belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.


TİRE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Arif Demirkan MHP
  • Hayati Okuroğlu CHP
  • Salih Atakan Duran İYİ Parti
  • Sedat Turan DEM
  • Halil Yalçınkaya SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

TİRE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Tire seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti’nin adayı Salih Atakan Duran %46,1 oy oranı ile Tire belediye başkanı seçilmişti.

TİRE’DE HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Tire’de partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

İYİ Parti %46,1

AK Parti %43

DP % 8,2

SP % 0,6

ARİF DEMİRKAN KİMDİR?

1979 yılında İzmir Tire'de doğan Arif Demirkan, Tire Şehir ve Gazileri Anma ve Yaşatma Derneği'nin kurucu başkanıdır. 2019'da Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Meclis üyesi olarak seçildi ve 2020 yılında aynı partinin ilçe başkanlığına getirildi. Evli olan Demirkan'ın 1 çocuğu bulunmaktadır.

HAYATİ OKUROĞLU KİMDİR?

Tire'de 1985 yılında doğan Hayati Okuroğlu, ilkokul ve ortaokul eğitimini memleketi Tire'de tamamladıktan sonra Dumlupınar Üniversitesi İthalat İhracat Bölümü, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü'nde yükseköğrenimini tamamladı. Okuroğlu, Tire'de mali müşavirlik görevini sürdürmektedir.

İzmir Tire ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri hakkında genel bilgiler

İzmir'in batısında yer alan Tire ilçesi, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve tarım alanları ile önemli bir ilçe olarak öne çıkıyor. Bu makalede, Tire ilçesinin tarihini, coğrafyasını, mahallelerini ve güncel nüfusunu ele alacağız.

Tarihi:

Tire, tarihi antik döneme kadar uzanan bir yerleşim yeridir. Eski çağlarda Lidya Krallığı ve Pers İmparatorluğu tarafından yönetilen bölge, daha sonra Büyük İskender ve Romalılar tarafından fethedilmiştir. Selçuklu döneminde de önemli bir merkez haline gelen Tire, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşundan sonra da ticari ve kültürel açıdan önemini korumuştur. Günümüzde de tarihi dokusunu koruyan Tire, turistik bir ilçe olarak ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Coğrafya:

Tire, İzmir'in batısında yer alan bir ilçedir. Kuzeyde Ödemiş, güneyde Söke ve Aydın, doğuda Bayındır ve güneydoğuda Selçuk ilçeleri ile çevrilidir. İlçenin yüz ölçümü 804 km²'dir ve genellikle dağlık bir araziye sahiptir. Gediz Nehri ve Küçük Menderes Nehri, ilçenin sınırları içerisinde yer alır. Tire'nin rakımı deniz seviyesinden 252 metredir.

Mahalleler:

Tire ilçesi, toplam 66 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir: Akçasu, Altınova, Araplar, Bahçecik, Bahçeli, Bayındır Yolu, Belevi, Bozdağ, Boztepe, Büyük Menderes, Büyükbelen, Çamtepe, Çamlık, Çetmi, Çifteler, Doğanlar, Dumlupınar, Emiralem, Emirhisar, Gökçen, Gölcük, Gümüldür, Güzelköy, Hacıhaliller, Hasköy, Hüseyinler, İhsaniye, İnönü, İsabeyli, Kabakça, Kalkanlı, Karacahisar, Karakaya, Kemer, Kırazlı, Kılçık, Kirazlı, Konak, Köseler, Kula, Kurtuluş, Kuşadası Yolu, Mahmudiye, Menderes, Muratbey, Orhanlı, Özdere, Pamucak, Saraylar, Sarıseki, Selçuk Yolu, Selvilik, Seyrek, Taşlıburun, Taşpınar, Tepecik, Tohumluk, Ulucak, Uzunlar, Yeni, Yeni Menderes, Yeni Yol ve Yeniköy.


#Tire seçim sonuçları
#Tire yerel seçim seçim sonucu
#Tire seçim sonuçları 2024
#Tire oy oranı
#Tire oy sonuçları
1 ay önce