|

Erzincan'ı kim kazandı? Bekir Aksun mu Özge Vataner Özege mi kazandı? Erzincan seçim sonuçları canlı oy oranları

Erzincan belediyesi için yarışan Bekir Aksun ve Özge Vataner Özege seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 100.570 seçmenin olduğu Erzincan’da oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Erzincan seçimi Bekir Aksun ve Özge Vataner Özege arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Erzincan seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

15:22 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 15:24 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Erzincan Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Erzincan Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Erzincan seçim sonuçları merak ediliyor. 100.570 kayıtlı seçmenin bulunduğu Erzincan’da seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. Erzincan
ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen MHP Erzincan adayı Bekir Aksun ile CHP adayı Özge Vataner Özege arasında geçiyor. Erzincan ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Erzincan seçim sonuçlarında son durum...

Bekir Aksun mu Özge Vataner Özege mi kazandı?

31 Mart Erzincan yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Bekir Aksun ve Özge Vataner Özege’in Erzincan’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Bekir Aksun ve Özge Vataner Özege 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Bekir Aksun - Özge Vataner Özege yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Erzincan Belediye Başkanlığı için yarışan MHP adayı Bekir Aksun ve CHP adayı Özge Vataner Özege aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Bekir Aksun kimdir?

Bekir Aksun, 1967 yılında Erzincan'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde tamamlayan Aksun, Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Yüksek Okulu ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1988-2006 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlik yapan Aksun, 2006'da ticarete atıldı.

Aksun, Erzincan MHP İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, Basın Danışmanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği, İl Başkan Vekilliği ve İl Başkanlığı ile MHP Üst Kurul Delegeliği görevlerinde bulundu. Erzincan Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aksun, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Özge Vataner Özege kimdir?

Özge Vataner Özege, 1989 yılında Erzincan'da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan'da tamamlayan Özege, Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Zonguldak ve Erzincan'da özel sektörde çalışan Özege, 2020-2023 yıllarında CHP İl Sekreterliği görevini yürüttü. Özge Vataner Özege, evli ve 1 çocuk annesidir.

Erzincan Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Saadet Partisi Ali Cebeci - (Erzincan)
  2. Türkiye Komünist Hareketi Bahar İzdal Çaydan - (Erzincan)
  3. Adalet Partisi Baran Şahin - (Erzincan)
  4. Milliyetçi Hareket Partisi Bekir Aksun - (Erzincan)
  5. Zafer Partisi Cengiz Türk - (Erzincan)
  6. Türkiye Komünist Partisi Dilek Aydoğdu - (Erzincan)
  7. Bağımsız Türkiye Partisi Ercan Küçük - (Erzincan)
  8. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Evren Çevik - (Erzincan)
  9. Demokrasi ve Atılım Partisi Mehmet Sait Başaran - (Erzincan)
  10. Emek Partisi Meral Gülşen - (Erzincan)
  11. Halkın Kurtuluş Partisi Muhammed Aydın - (Erzincan)
  12. Hak ve Özgürlükler Partisi Necla Çamlıbel - (Erzincan)
  13. Demokrat Parti Oğuz Arslan - (Erzincan)
  14. Millet Partisi Özcan Yay - (Erzincan)
  15. Cumhuriyet Halk Partisi Özge Vataner Özege - (Erzincan)
  16. Yeniden Refah Partisi Şafak Soy - (Erzincan)
  17. Adalet Birlik Partisi Ulaş Ergül - (Erzincan)
  18. Demokratik Sol Parti Ümit Şahbaz - (Erzincan)
  19. İYİ Parti Veda Bingöl - (Erzincan)
  20. Bağımsız Adaylar Yüksel Çakır - (Erzincan)
  21. Hür Dava Partisi Yusuf Sezgin - (Erzincan)

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

#Erzincan seçim sonuçları
#Erzincan seçim seçim sonucu
#Erzincan seçim sonuçları 2024
#Erzincan oy oranı
#Erzincan yerel seçim sonucu
1 ay önce