Menü

Geri

EDİSYON   :

TRTRENENARARFRFRRURUURUR
27

Bildirimler

Norveç’ten Filistin için yeni yardım kararı: 13 milyon dolar gönderilecek

11:27, 24/09/2026, Perşembe
AA
Arşiv

Norveç hükümeti, Filistinlilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 13 milyon dolarlık yeni yardım paketi açıkladı. Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, bölgeye yönelik uluslararası desteğin her zamankinden daha gerekli olduğunu belirtti.

Terör devleti İsrail'in saldırıları sonucunda binlerce insan yaşamını yitirdi, binlercesi de yaralandı.

Bu kapsamda ülkeler, Filistinlilere yönelik yardımlar yapıyor.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, basına yaptığı yazılı açıklamada, Filistinliler için uluslararası desteğin "hiç olmadığı kadar gerekli" olduğunu belirtti.

13 milyon dolar değerinde yardım

Norveç hükümetinin, İsrail'in soykırım suçu işlediği Filistin'de sivil halkın ihtiyaçları için 13 milyon dolar değerinde yardım gönderme kararı aldığını aktaran Eide, yardımın, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Bankası aracılığıyla ulaştırılacağını ifade etti.

Eide, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'daki eylemlerini de derin bir endişeyle takip ettiklerini kaydetti.

Norveç basını ise Norveç'in, Filistinlilere 2026'da 105 milyon doların üzerinde yardım gönderdiğini aktardı.



Yorumlar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...