Rota yine Asya

Nur Banu Aras
02:33, 11/10/2022, SalıG: Güncelleme: 02:35, 11/10/2022, Salı
Yeni Şafak
Rota yine Asya
​Rota yine Asya

Özbekistan’da geçen ay düzenlenen ŞİÖ zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın rotasında yine Asya var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 6. Zirvesi’ne katılmak amacıyla çarşamba ve perşembe Kazakistan’da olacak.

Özbekistan’da geçen ay düzenlenen ŞİÖ zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın rotasında yine Asya var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 6. Zirvesi’ne katılmak amacıyla çarşamba ve perşembe Kazakistan’da olacak. Erdoğan, CICA’da ekonomik, çevre, insani, yeni sınama ve tehditler, askeri-siyasi olmak üzere beş ana boyutta güven arttırıcı önlemlerin uygulanması çalışmalarına katılarak ikili görüşmeler yapacak. Erdoğan, zirvede Rus lider Putin ile görüşeceğini söylemişti.

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPACAK

Eylül ayında Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ı kapsayan Balkan turunun ardından Özbekistan’da yapılan Şanghay İş Birliği Teşkilatı Zirvesi’ne özel konuk olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aydaki son ziyaretini ABD'ye yapmıştı. Erdoğan bu ayda da diplomasi trafiğine devam ediyor. Erdoğan yurt dışı temasları kapsamında bu hafta Kazakistan'a giderek Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 6. Zirvesi’ne katılacak. 1992 yılında Asya’da bir güvenlik ve iş birliği süreci başlatılması önerisi ile kurulan CICA, Asya’da AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) benzeri amaçlara ve kurumlara sahip bir işbirliği yapılanmasının temellerini atma hedefini taşıyor. Teşkilatta güvenlik anlayışına çok-taraflı yaklaşımlar getirilmesi yoluyla iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026