|

Sektörde Kurum sevinci

Gelir getirici prestij projelere imza atan ve ilklerin hayata geçirilmesine öncelik eden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektörde sevinçle karşılandı. Sektörün içinden geldiği için sorunları ve gelişmeleri yakından bilen yeni bakanın inşaat sektörüne ivme katması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:12 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kurum görevi Özhaseki’den devraldı
Kurum görevi Özhaseki’den devraldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna geçmişi başarılarla dolu olan ve sektörde birçok ilke imza atan bir isim olan Murat Kurum oturdu. 1976 Ankara doğumlu olan Murat Kurum, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun oldu ve 2005 yılına kadar birçok özel kuruluşta görev aldı.

TOKİ DENEYİMİ DE VAR

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda Uzman olarak görev yapan Kurum, 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-Şubat 2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Uzmanlık görevlerini üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası Murat Kurum, son olarak, alt gelir grubuna konut üretmek için finansman geliştiren ve milyarlık projelere gelir paylaşım modeliyle aracılık yapan TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut GYO’nun Genel Müdürlük görevini yürütüyordu.

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gayrimenkul sektörü temsilcilerine umut oldu. Sektörün içinden geldiği için sorunları ve gelişmeleri yakından bilen yeni bakanın inşaat sektörüne ivme katması bekleniyor.

SEKTÖRÜN İÇİNDEN BİRİ

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bizden biri direksiyona geçti. İhtiyaçları kaynağından bilen birinin aramızdan çıkması, sektöre yeni ufuklar açacak” dedi. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, “Bakanımızın gayrimenkul sektörünün gelişmesinde başarılı çalışmalarına devam edeceğine ve ülkemizin kendi şehir kültürünü ihya edecek atılıma imza atacağına inancımız tamdır” açıklamasını yaptı.

KONUTDER Başkanı Z.Altan Elmas da sektörün yeni bir ivme kazandığına işaret ederek, “Yeni sistem ciddi bir değişim ve reform sürecinin başlangıcı. Özel sektörün bilgi birikimi ve tecrübeleri daha yoğun kullanılacak. Yeni sistemle birlikte bürokratik işlemler hızlanacak, karar mekanizmaları daha hızlı ve etkin işleyecek. Her alanda yeni yatırımlar hayata geçirilecek. Türkiye, güçlü bir başkanla başarılı bir ekonomi yönetimi görecek” şeklinde konuştu.

  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki’den devraldı. Kurum, yaptığı konuşmada “Bize düşen Sayın Cumhurbaşkanımızın, milletimizin güvenerek verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmek” dedi. Özhaseki de bakanlık görevini şerefle ifa ettiğini dile getirerek, “Başı dik, alnı açık ayrılıyorum. Zor bir süreçti. Bakanlık ve bakanlık mensupları olarak çok güzel işlere imza attık” diye konuştu. Özhaseki ve Kurum karşılıklı hediye vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlk icraatlar

Bakan Murat Kurum’un göreve gelir gelmez yeniliklere başlaması da bekleniyor. Emlak Konut Genel Müdürlüğü döneminde sektörün önünü açacak öneriler arasında yer alan yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili düzenlemelerde bazı rötuşların yapılması, ‘resmi inşaat değeri’ ile ‘fiili gayrimenkul değeri’ arasındaki farkın düzenlenmesi, orta ve düşük gelir grubu ile kentsel dönüşüm amacıyla yapılacak konut inşatlarında temel girdilerde vergi indirimi ile orta ve orta alt gelir grubuna ait konut ihtiyacını karşılamak amacıyla bu konuya özel kooperatiflerin kurulması gibi çalışmaların öne çıkması öngörülüyor.


Şimşek’ten veda mesajı

Yeni bakanlar umut verirken vedalar da yaşandı. Önceki dönemde başbakan yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden veda mesajı yayımladı. Şimşek, “Kişiler geçici, aslolan aziz milletimize hizmettir. 11 yıldır büyük bir onur ve gururla sürdürdüğüm bakanlık görevim sona erdi. Siyasete adım attığım 2007’den beri geride bir hoş sada bırakmaya gayret ettim. Ülkemiz ve milletimiz için çalıştık. Bugün görevimi onurla devretmenin huzuru içindeyim” dedi.

#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Murat Kurum
6 yıl önce