|

Gaziemir seçim sonuçları 2024: Gaziemir beledi başkanı kim oldu, seçimi kim kazandı?

Yerel seçim sonuçlarında İzmir Gaziemir Belediyesini hangi parti kazandı ve Gaziemir Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 103.919 seçmen sayısının olduğu Gaziemir yerel seçim sonuçları, Gaziemir belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Gaziemir yerel seçim sonuçları haberi.

12:45 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 10:36 - 26/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Gaziemir 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları
Gaziemir 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları
Gaziemir yerel seçim sonuçları, 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Gaziemir’de belediyeyi kim kazandı, Gaziemir belediye başkanı kim oldu? Gaziemir hangi partide? soruları 103.919 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024
nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Gaziemir yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

GAZİEMİR YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Gaziemir
, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Gaziemir belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Deniz Doğan AK Parti
  • Ünal Işık CHP
  • Sedat Dağ İYİ Parti
  • İsmail Başçı DEM
  • Hanife Bozdağ SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

GAZİEMİR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Gaziemir seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Halil Arda %57,1 oy oranı ile Gaziemir belediye başkanı seçilmişti.

GAZİEMİR’DE HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Gaziemir’de partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %57,1

AK Parti %40,2

SP %1,3

DP %0,6

İzmir Gaziemir ilçesinin tarihi, coğrafi ve mahalleleri

İzmir'in güneydoğusunda yer alan Gaziemir ilçesi, kentin en hızlı gelişen bölgelerinden biridir. Tarihi geçmişi oldukça zengin olan ilçe, bugün modern yapıları, geniş caddeleri ve yeşil alanları ile dikkat çekmektedir.

Tarihi

Gaziemir ilçesi, antik dönemde İzmir Körfezi'nin güneyinde yer alan Nif Nehri'nin ağzında bulunan bir liman kenti olan Nif (Neontichos) kentinin yakınlarına kurulmuştur. Antik dönemdeki adı Kaş isimli bir kentle çevrili olan Gaziemir, daha sonra Türklerin bölgeye gelmesiyle birlikte ismini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten almıştır.

Coğrafya

Gaziemir ilçesi, İzmir şehir merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta yer almaktadır. Yüzölçümü 95 kilometrekare olan ilçenin kuzeyinde Bornova, doğusunda Karşıyaka, güneyinde Torbalı ve Menderes ilçeleri, batısında ise Bayraklı ilçesi yer almaktadır. İlçenin batısında İzmir Körfezi yer alırken, güneyinde Büyük Menderes Nehri bulunmaktadır.

Mahalleleri

Gaziemir ilçesi, 34 mahalleden oluşmaktadır. İlçenin merkezinde yer alan bazı mahalleler şöyledir: Gaziemir Merkez, Şirinyer, Ata Sanayi, Esenyalı, Menderes, Gaziemir Emlak Konutları, Fevzi Çakmak, İstasyon, İnönü, İstiklal, Karabağlar, Kazımdirik, Ulukent ve Yenigirne.

#Gaziemir Oy Oranları
#Gaziemir Seçim Sonuçları 2024
#Gaziemir Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart
1 ay önce