258 orman yangını söndürüldü
04:00, 02/08/2026, Pazar
Yeni Şafak

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde çıkıp rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangın, 22 saat sonra büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yanan alan havadan görüntülendi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı.
Rüzgarın şiddetini artırdığı çarşamba gününden düne kadar 260 yangına müdahale ettiklerini, bunların 162'sinin orman dışında çıktığını belirten Yumaklı, "Çıkan 260 yangından 258'ini kontrol altına aldık" diye konuştu. Yumaklı, Balıkesir Gömeç ile Mersin Aydıncık- Gülnar yangınlarını tamamen kontrol altına aldıklarını ifade etti. Enerjisini düşürdükleri AydınÇine yangınının ise dün sabah saatleri itibarıyla büyük ölçüde kontrol altına alındığını bildiren Yumaklı, şunları kaydetti: "Önceki gün öğleden sonra Susurluk'ta yeni bir yangın başladı. Bizi rüzgar anlamında çok ciddi biçimde zorladı. Bu yangına arkadaşlarımız sabaha kadar müdahale ettiler. An itibarıyla tehlike oluşturacak bir yangın yok." Yumaklı, rüzgarın hem yangınla mücadeleyi zorlaştırması hem de yeni yangınlara davetiye çıkarması açısından sıkıntılı olduğunun altını çizdi. Bakan Yumaklı, son 3 gündür çok zor bir mücadele gerçekleştirdiklerini ancak dünyadaki emsallerine bakıldığında, çok kısa sürede bu yangınlara müdahale edilerek belirli bir aşamaya gelindiğini belirtti. Yumaklı, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada da "Dünden (Önceki günden) bu yana mücadele ettiğimiz Aydın Çine ve Balıkesir Susurluk yangınılarını da tamamen kontrol altına almak için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Biri biterken bir diğeri başlıyor
- Türkiye günlerdir etkisini gösteren sıcak ve rüzgarın da etkisiyle alevlerle mücadele ediyor. Büyük ölçüde kontrol altına alınan yangınlardan biri biterken bir diğeri başlıyor. Balıkesir’in Marmara ilçesinde dün çıkan orman yangını, yerleşim yerine yakın bölgede etkili olması nedeniyle korkuttu. Güney sahilinde bulunan Topağaç Mahallesi’nde saat 12.00 sıralarında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Aynı saatlerde bir diğer yangın da Antalya'nın Alanya ilçesinde çıktı. Tepe Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınına ekipler müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı.

Gündem
Çorum'da yangın: İki ev kullanılamaz hale geldi

Gündem
Ev yangınında tüp patladı: Beş yaralı

Gündem
Tekirdağ’da çıkan yangında iki iş yeri kullanılamaz hale geldi
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.