|

'Ahmet Kaya' dayağı

Adapazarı'nda yol işçisi iki genç Ahmet Kaya tişörtü giydikleri gerekçesiyle saldırıya uğradı. Gençlerden birisi civardaki binaya sığınıp kurtulurken saldıranların arasında kalan arkadaşı feci şekilde dövüldü.

Aa
00:00 - 6/06/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 6/06/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
'Ahmet Kaya' dayağı
'Ahmet Kaya' dayağı

Adapazarı'nda Mehmet Alaca ile Senayi İzci isimli iki genç giydikleri Ahmet Kaya resimli tişört yüzünden 500 kişinin saldırısına uğradı. Alaca kaçarak bir apartmana sığınırken, saldırganların feci şekilde dövdüğü İzci'yi polis linç edilmekten kurtardı.

Karaçam'da yapımı süren duble yol inşaatında çalışan ve Diyarbakırlı oldukları öğrenilen Mehmet Alaca ile Senayi İzci, gece Çark Caddesi'nde yürürken tişörtlerindeki Ahmet Kaya resmi nedeniyle, bir grup gençle tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine sayıları bir anda 500 kişiye ulaşan kalabalık, Alaca ve İzci'ye saldırdı. Alaca kaçarak bir apartmana sığınırken İzci feci şekilde dövüldü. Kalabalığın linç etmek istediği İzci, polis otomobiline bindirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DTP'YE SALDIRACAKLARDI

Sakarya Valiliği, kalabalığın dağılmasının ardından DTP il binasına saldırı hazırlığı içinde olduğunu bildirdi. DTP il binasında polisin önlem alması sonucu olası bir saldırı önlendi. Parti binasına saldırma hazırlığı içinde olduğu iddi edilen E. U. adlı şahıs, polisce gözaltına alındı. Gözaltına alınan Mehmet Alaca Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefetten, E. U. ise mala zarar vermeye teşebbüsten adliyeye sevk edildi. 2 şahıs da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


PROVOKASYON KOKUSU

Üzerlerinde Ahmet Kaya'nın resmi bulunan tişört olduğu için saldırıya uğrayan Diyarbakırlı 2 genç linçten son anda kurtulurken, olayı, yanlarına gelen ve kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıttıktan sonra bağırıp çevredekileri tahrik eden bir kişinin başlattığı belirlendi. Saldırıya uğrayan gençlerden Mehmet Alaca, "Yanımıza gelen bir kişi kimlik gösterdi. 'Halkı tahrik ediyorsun önünüzü kapatın' diye bağırdı. Biz önümüzü kapatmamıza rağmen, çevremiz sarıldı. Olaylar bir anda gelişti' dedi. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine bir anda yaklaşık 500 kişi toplandığını anlatan Alaca “ne olduğunu şaşırdık, biz de anlamadık, etrafımızı bir anda sarıp saldırmaya başladılar, polis gelmeseydi bizi öldürceklerdi” diye konuştu



17 yıl önce