|

Bisikletli petrol protestocuları

Petrolün dünyaya verdiği zararı protesto etmek amacıyla başlattıkları "Bisikletin Varsa Sen De Yardım Etmelisin" adıyla başlattıkları kampanyayla dünya turuna çıkan 3 Fransız ve 1 İrlandalı, Türkiye'ye geldi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/05/2005 Pazartesi
Güncelleme: 16:44 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Fransız Pieere Tachin (26), Niko Ensorevelli (26) ve Jano Lapin (30) AA muhabirine yaptıkları açıklamada, 2005 yılının Ocak ayında bisikletleriyle Fransa'dan, petrolün verdiği zararı protesto etmek amacıyla dünya turuna çıktıklarını söyledi. Yunanistan'a geldiklerine kendilerine İrlandalı Jean'ın (28) da katıldığını belirten Fransızlar, "Petrolün zararlarına karşı 'Bisikletin Varsa Sen De Yardım Etmelisin' adını verdiğimiz bir kampanya için pedal çevirmeye başladık" dedi.

Gittikleri ülkelerde, kampanyaları için destek bulmaya çalıştıklarını dile getiren Fransızlar, şunları kaydetti: "Bisikletlerimizle gezdiğimiz ülkelerde hem kampanyamıza destek arıyoruz hem de başka ülkelerin kendilerine özgü kültürlerini öğreniyoruz. Bugüne kadar Yunanistan, Yugoslavya, İtalya ve Türkiye'de bulunduk. Bu ülkelerde büyük destek gördük. Petrol nedeniyle dünyada yaşanan olumsuzlukları ve ABD'nin Irak işgalinin gerekçelerini anlattık. Bunlar hep petrol yüzünden meydana geldi. İnsanların savaşmasını istemiyoruz. Amacımıza ulaşıncaya kadar ülkemize dönmeme kararı aldık. Bütün dünyanın barış içinde yaşaması için mücadelemize devam edeceğiz." Protestocular, Türkiye gezisini tamamladıktan sonra Bulgaristan'a gideceklerini kaydettiler.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce