|

Çete firarda

Haklarında yakalama kararı verildiğini önceden haber alan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri, soluğu yurtdışında alıyor. Firarlar zinciri, örgütün bir numaralı ismi Fetullah Gülen'in 1999'da kaçışıyla başlamıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 12/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ve Mehmeh Yüzgeç'in firarı, “Fetullahçı Terör Örgütü/FETÖ” olarak iddianamelere yansıyan Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili haklarında tutuklama kararı olan ancak yurtdışında kaçak bulunan şüphelilerin durumunu gündeme getirdi.



BİR NUMARA ABD'DE


Örgütün bir numaralı ismi ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen, 1999'dan beri ABD'de bulunuyor. Gülen hakkında, “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma”, “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından yakalama kararı çıkarılmıştı. Şüpheli eski polis Emre Uslu da uzun süredir ABD'de yaşamını sürdürüyor.



BÖCEKÇİLER KAYIP


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine “böcek” olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davanın 13 sanığından dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir ve dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Enes Çiğci de halen firari durumda.



ROMANYA İADE ETMİŞTİ


Firar eden sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta ise Romanya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilmişti. KPSS'de usulsüzlük operasyonunda aralarında, Gülen'in de bulunduğu 83 kişiden 7'si de yurtdışında. Soruşturmanın ikinci etabında ise hakkında gözaltı kararı alınan 78 sanıktan 4'ünün yurtdışında, 2'sinin de yurtiçinde firari olduğu öğrenildi.




#Zekeriya Öz
#Celal Kara
#Fetullahçı Terör Örgütü
#fetö
9 yıl önce