|

İYİ Parti’nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı Buğra Kavuncu, Ankara adayı ise Cengiz Topel Yıldırım oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Buğra Kavuncu 'Ben adayım. Ben İstanbul'a aday olmak istiyorum' dedi. Ben de kabul ettim” dedi. İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı olarak da Turhan Çömez’i gösterdi.

Mehmet Güney ve
04:00 - 25/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 03:12 - 25/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Meral Akşener, Buğra Kavuncu.
Meral Akşener, Buğra Kavuncu.

Seçimlere 81 ilde kendi adayları ile girme kararı alan ve aylar önce İzmir adayını duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlere iki ay gibi bir süre kalan başkent Ankara, Balıkesir ve İstanbul adaylarını açıkladı. İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım, İstanbul adayı Buğra Kavuncu, Balıkesir adayı Turhan Çömez oldu. Akşener Yıldırım’ı, “İsmiyle müsemma kardeşim, 'Tabii ki, Ankara’ya hizmet etmek benim için bir şereftir dedi'" diyerek duyurdu ve kürsüye çağırarak İYİ Parti rozeti de taktı.

Cengiz Topel Yıldırım

ADAYLIĞI KENDİ İSTEDİ

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Buğra Kavuncu’nun belirlenmesini şöyle anlattı: "Buğra Kavuncu geldi bana dedi ki 'Genel başkanım, İstanbul'u istiyorum. Almak için, başarmak için, orayı yönetmek için istiyorum'. Bir mecburiyet, bir kişiyi bulamama, aday yokluğundan ziyade; Buğra Kavuncu geldi, 'Orada il başkanlığı yaptım, şimdi de teşkilat başkanıyım. Bana düşer. Sonuç itibarıyla istiyorum' dedi. Ben de 'Peki' dedim. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayımız Buğra Kavuncu."

Buğra Kavuncu

ÇÖMEZ DE TALİP OLMUŞ

Akşener, aynı şeyin Balıkesir için de geçerli olduğunu belirterek, "Turhan Çömez kardeşim de aynısını yaptı. Ayyüce Türkeş, Ümit Özlale ve Selçuk Türkoğlu'ndan sonra milletvekillerimizi şehirlerde aday yapmayı istemiyordum. Balıkesir'i alacağına inanan, belediye başkanlığı görevini layıkıyla sürdüreceğine inandığımız bir arkadaşımız da Balıkesir Belediye Başkan adaylığını kendi talep etti" diye konuştu.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

İsminin açıklanmasının ardından ilk açıklamasını yapan Buğra Kavuncu, “Vazife, görev her şeyin üstündedir. Bir görev düştüğünde, bugün partimiz için, yarın da ülke için, en zoru sırtlanmak zorunda olduğumuzun şuuruyla yetiştik. İYİ Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girecek. İstanbul ile ilgili hayallerimizi, projelerimizi; nasıl bir İstanbul istediğimizi, beklediğimizi, İstanbul’u neden bizim çok daha iyi yöneteceğimizi seçmenlerimize anlatacağız. Hayırlı uğurlu olsun’’ diye konuştu.



#siyaset
#Yerel Seçim
#İYİ Parti
#Meral Akşener
#Buğra Kavuncu
#Cengiz Topel Yıldırım
4 ay önce