|

Kamyonette cenazeye inceleme

İstanbul Valisi Güler, Hakkari'de şehit düşen Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın'ın İstanbul'a getirilen cenazesinin, Atatürk Havalimanı'nda bavullarla aynı araçta taşınmasıyla ilgili inceleme başlattırdığını bildirdi.

Aa
00:00 - 15/06/2007 Cuma
Güncelleme: 12:10 - 15/06/2007 Cuma
Yeni Şafak
Kamyonette cenazeye inceleme
Kamyonette cenazeye inceleme

İstanbul Valisi Muammer Güler, Hakkari'deşehit düşen Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın'ın İstanbul'agetirilen cenazesinin, Atatürk Havalimanı'nda bavullarla aynı araçtataşınmasıyla ilgili inceleme başlattırdığını bildirdi.


Güler, İçişleri Bakanı Osman Güneş'in katılımıyla yapılan seçimler içinalınacak tedbirlerle ilgili toplantısı sonrasında, basın mensuplarınınsorularını yanıtladı.



"Orada, tabii böyle bir görüntü olmaması lazım. Onun belli kurallarıvar" diyen Güler, "Olay nereden kaynaklandı" sorusu üzerine, "Bunubilmediğini ancak şehit cenazesi taşımanın belli kuralları olduğunu"dile getirdi.

Güler, şunları kaydetti:"Onun belli bir tertip içinde olması lazım. Şehit cenazesinin ayrı,eşyaların ayrı konması lazım. Çok kısa bir mesafe. Merkez komutanlığınıngörevlilerine teslim edildiği yer ile apron arasında bir mesafe. Çokkısa bir mesafede yapılan bir taşıma ama onun daha uygun olması lazımdı.

Bizi de çok üzdü.


Sabahleyin, gerekli incelemeyi hava limanından sorumlu vali yardımcısınabaşlattırdım. Gerekli işlemi yaptıracağım. Hiç hoş olmamıştır. Tabii kibizim de tasvip etmediğimiz bir görüntü ortaya çıkmıştır. Daha usulüne uygun şekilde daha koordineli yapılması gerekirdi. "




Öte yandan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, uçakla Van'dan getirilen şehit PiyadeKıdemli Binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesinin uçaktan taşınması sırasındaki görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını, ihmali ve kusuru olanlar hakkında gerekli cezanın verileceğini bildirdi.

Ulutaş, basın mensuplarına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şehitbinbaşının cenazesinin taşınması sırasında ortaya çıkan görüntünün hoş olmadığını ve herkes gibi kendisini de çok üzdüğünü söyledi.

Ulutaş, "Soruşturma başlattık. Kimin ihmali kusuru varsa gerekli cezayıvereceğiz" dedi.

Cenazenin uçaktan alındıktan sonra apronda nasıl taşınacağına ilişkin bir prosedür ve genelge bulunmadığını ifade eden Ulutaş, dünkü görüntülerin bir daha yaşanmaması için ilgili kurum ve kuruluşlarla konuşarak gerekli düzenlemeyi yaptıklarını bildirdi.

Mehmet Ali Ulutaş, "Bundan böyle gelen şehit cenazeleri, uçaktan askerler tarafından alınarak ambulansa konulacak ve kargo terminaline götürülecek. Cenaze daha sonra yine askeri törenle dışarıda bekleyen ambülansa konulacak" diye konuştu.

Ulutaş, şehidin beraberinde gelen şahsi eşyaların ise ayrı bir araçla götürülerek kargo terminalinde bekleyen yakınlarına teslim edileceğini sözlerine ekledi.












17 yıl önce