|

Kıskançlık çıldırttı

İstanbul Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Mehmet Temiz eşiyle kıskançlık yüzünden tartışırken cinnet geçirdi. Temiz, beylik tabancasıyla eşini öldürdükten sonra intihar etti.

Oktay Yıldırım
00:00 - 16/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 15/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kıskançlık çıldırttı
Kıskançlık çıldırttı

İstanbul'da polis intiharlarına bir yenisi daha eklendi. Küçükçekmece'de kıskançlık nedeniyle cinnet geçiren polis memuru, evde tartıştığı eşini öldürdükten sonra intihar etti. Alınan bilgiye göre olay, Atakent Mahallesi Halkalı Toplu Konutlar birinci etapta önceki akşam meydana geldi. İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 yıllık polis memuru Mehmet Temiz, iddiaya göre kıskançlık nedeniyle eşi Ebru Temiz'le tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine cinnet getiren polis, beylik tabancasıyla eşini öldürdü, ardından silahı başına dayayarak tetiğe Silah seslerini duyan komşularının haber vermesi üzerine, Emniye Müdürlüğü ile sağlık ekipleri olay yerine geldi.

2.5 AYLIK HAMİLEYDİ

Sağlık ekiplerinin incelemesinde Ebru Temiz'in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralanan polis memuru Mehmet Temiz ise ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Polis memuru ve eşinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme devam ediyor. Komşuları, 6 ay önce evlenen çiftin kıskançlık nedeniyle sık sık tartışıp kavga ettiğini söylediler.

Tedaviden kaçıyorlar

Polis memurlarının psikolojik sıkıntı yaşadığı zaman silahına el konulması travmaya neden oluyor. Ayrıca yardım alması halinde hasta mahremiyeti kapsamına alınmayan polisler tedaviden kaçıyor. Emniyet-Sen Kurucu Başkanı İrfan Çelik de intiharları tetikleyen nedenlerden birinin, polislerin tedaviden kaçması olduğuna dikkat çekti. Çelik, 'Polisler, rehabilitasyona gitmiyorlar. Rehabilitasyon merkezi, Emniye binası içinde değil, dışarıda olsun. Türkiye genelinde 5 tane böyle yer açılsa bu intiharların önüne geçilebilir' dedi.

BUNALIMA GİRİYORLAR

Polis Akademisi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Şafak, polis memurlarına sorumluluklarının anlatılmadığını söyledi. Son dönemdeki polis intiharlarını değerlendiren Prof. Ali Şafak, borç ve psikolojik sorunların bunalıma neden olduğunu belirterek, 'Polisler, sıkıntılarına son vermek için intihar ediyor. Ne yazık ki polis memurlarına, kendine ve ailesine karşı sorumlulukları anlatılmıyor. İnsan haklarına saygılı olmak ve halka nasıl davranmak gerektiği konusunda eğitim. Eğitim noktasında bir eksiklik var' şeklinde konuştu.


10 yıl önce